Първата политическа сила оставя на партньорите си Министерството на труда

...
Първата политическа сила оставя на партньорите си Министерството на труда
Коментари Харесай

ГЕРБ отстъпили две министерства на ПП-ДБ, за да има правителство

Първата политическа мощ оставя на сътрудниците си Министерството на труда и обществената политика и Министерството на образованието и науката 

ГЕРБ са отстъпили две министерства на ПП-ДБ от вчерашните си претенции, с цел да има държавно управление.

Това са министерството на труда и обществената политика, където предлагането е да остане Иванка Шалапатова и това на образованието – с министър Галин Цоков. И двамата са част от сегашния кабинет на Николай Денков и бяха предложени от ПП-ДБ преди 9 месеца.

Първоначалното предложение на ГЕРБ за тези министерства бяха надлежно за Деница Сачева и Красимир Вълчев, които са знакови фрагменти на партията на Бойко Борисов, само че те са отстъпили, с цел да се сформира кабинет.

В състава участва и друга противоречива фигура – Асен Василев, министър на финансите, ГЕРБ са приели и този на спорта - Димитър Илиев. От партията обаче остават твърди в желанието си да сменят военния министър Тодор Тагарев.

В този миг управленията на ПП-ДБ заседават, с цел да решат дали ще поддържат кабинета. И Кирил Петков, и Атанас Атанасов, и Николай Денков признаха, че са сюрпризирани от препоръчаното държавно управление от Мария Габриел.

Споразумението обаче е подписано от Христо Иванов, водач на „ Да, България “.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР