Първата по рода си регионална българо-канадска кръгла маса се откри

...
Първата по рода си регионална българо-канадска кръгла маса се откри
Коментари Харесай

Пловдив прие важен икономически форум, посланикът на Канада очарован от града ни

Първата по рода си районна българо-канадска кръгла маса се откри в Дома на културата " Борис Христов " през днешния ден, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg. Тя е под надпис " Канада - България: СЕТА - Икономическо партньорство за повече бизнес благоприятни условия " ; главната й цел е да помогне на експортно насочените български промишлености да стъпят още по-стабилно на пазарите оттатък океана.

В срещата вземат участие кметът на Пловдив Иван Тотев, посланикът на Канада Кевин Хамилтън, заместник-кметът Стефан Стоянов, комерсиалният аташе на Канада Брадуин Ниблок, изпълнителният шеф на Българската организация за вложения Стамен Янев, икономисти и представители на разнообразни български промишлености.

" Влизането в деяние на Всеобхватното икономическо и комерсиално съглашение (или СЕТА) сред Европейския съюз и Канада е от голямо значение за българските производители и изключително за дребния и междинен бизнес, тъй като отваря за тях вратите на един голям пазар, в това число пазара на публични поръчки в Канада на централно и локално равнище ", разяснява представителят на уредниците Алекс Нестор - вицепрезидент на Канадско-българската бизнес мрежа. По думите му форумът не просто показва новите облекчения за експорт на създадени в Европа артикули в Канада, само че и да окуражи бизнесмените от България да потърсят нови пазари зад океана, давайки им съответна и потребна информация.

" Благодаря, че ме поканихте във вашия хубав град, едновременно древен и съвременен, обитаем от епохи и изпълнен с просвета, град, който ще е Европейска столица на културата ", сподели посланикът на Канада. Кметът Тотев от своя страна не пропусна да изтъкне преимуществата на града ни като желано място за вложения.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР