Първата лидерска среща между ГЕРБ и коалицията ПП-ДБ във вторник

...
Първата лидерска среща между ГЕРБ и коалицията ПП-ДБ във вторник
Коментари Харесай

Важните новини през седмицата

Първата лидерска среща сред ГЕРБ и обединението ПП-ДБ във вторник не даде изясненост за опциите за съставяне на постоянно държавно управление, само че удостовери общата законодателна стратегия, в това число готовността да се работи предпочитано върху параметрите на бюджета. Георги Гергов закупи цялостен надзор над активите на Пловдивския панаир, откакто, с което бе позволено нарастването на капитала на следеното от Гергов сдружение " Пълдин туринвест " с още 29% от акциите на панаира.

Първата лидерска среща сред ГЕРБ и обединението ПП-ДБ във вторник не даде изясненост за опциите за съставяне на постоянно държавно управление, само че удостовери общата законодателна стратегия, в това число готовността да се работи предпочитано върху параметрите на бюджета.

Георги Гергов закупи цялостен надзор над активите на Пловдивския панаир, откакто, с което бе позволено нарастването на капитала на следеното от Гергов сдружение " Пълдин туринвест " с още 29% от акциите на панаира.

Конституционният съд отхвърли настояването на правосъдния министър Крум Зарков за оповестяване на противоконституционност на някои пълномощия на прокурорите, а точно да разпореждат инспекции и проверки за незаконосъобразни дейности, разнообразни от закононарушение, както и да подхващат превантивни марки, с цел да предотвратят престъпления, които не са закононарушения.

Любен Дилов от ГЕРБ-СДС и Петър Петров от ПП-ДБ поставиха клетва като народни представители . Дилов пропусна първите две седмици парламентарно време по персонални аргументи, а Петров стана народен представител на мястото на Лена Бориславова, освободена по нейно предпочитание.
Реклама
Свят
Намиращият се в пандиза съветски опозиционен водач Навални съобщи, че е разследван по обвинявания в тероризъм, които могат да го оставят зад решетките след 2050 година Източник: Reuters
Китай ще изпрати специфичен делегат в Украйна и ще беседва с всички страни за споразумяване на рецесията в страната . " Ще се фокусираме върху стимулиране на мирни договаряния и ще поставим старания за преустановяване на огъня колкото се може по-скоро ", е споделил президентът Си Цзинпин на сътрудника си Володимир Зеленски в телефонен диалог, заяви китайската национална телевизия CCTV. В профила си в Twitter Зеленски написа, че е имал " нескончаем и важен " телефонен диалог с китайския водач и че се надява дружно с назначението на украински дипломат в Китай той да даде подтик в връзките с Пекин.

Нидерландия и Англия оповестиха общ план за създаване на най-големият трансграничен електрически интерконектор . Той ще минава по дъното на Северно море, като ще свърже двете страни с вятърните централни, които се намират във водния басейн. Електрическата инфраструктура ще носи името LionLink, само че няма да бъде подготвена преди 2030г.

Парламентът на Литва одобри законодателство, което разрешава на граничните чиновници да връщат мигранти , пресичащи границата незаконно. Литва, Полша и Латвия оповестиха за внезапно нарастване от 2021 година насам на мигрантите от страни като Ирак и Афганистан, които се пробват да преминат границите им от Беларус. Според тях и съгласно Брюксел това е форма на хибридна война, целяща да окаже напън върху Европейски Съюз поради наложените на Минск наказания.
Активисти организираха четиридневни митинги в Лондон с претенции държавното управление да направи повече за оправянето с климатичната рецесия Източник: Reuters Реклама
Икономика
22.9% от Брутният вътрешен продукт е държавният дълг на България към 2022 година и е вторият най-нисък в Европейски Съюз по данни на Евростат.
Пет строителни компании, в това число държавната " Автомагистрали ", Компаниите са правили строителни действия, без да имат позволение за градеж, а парадоксалното е, че измежду нарушителите е и държавно сдружение. Глобите са незначителни спрямо изплатените задатъци от 212 млн. лева " Автомагистрали " е формалният реализатор на построяването на " Хемус ", защото тя има директни контракти с пътната организация. Фирмата обаче употребява частни подизпълнители, макар че инхаус процедурата, по която подписа контракт с Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ), не разрешава такива.

Линията Букурещ - Гюргево е първата в Румъния, само че от 2005 година е затворена и се употребява заобиколен маршрут. Тя трябваше още веднъж да бъде пусната тази есен след реорганизация, само че проблеми със строителството удължиха периода. Според плана скоростта по трасето ще доближава 160 км/ч, което значи, че от Русе до румънската столица ще се стига за по-малко от час. 85% от разноските за модернизацията на линията, която е част от трансевропейския транспортен кулоар Рейн - Дунав, са финансирани с европейски средства.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР