Първата информация, че бъдещите мултимедийни системи на новите електрически превозни

...
Първата информация, че бъдещите мултимедийни системи на новите електрически превозни
Коментари Харесай

Tesla ще включват APU на Ryzen с графични процесори Radeon RDNA 2

Първата информация, че бъдещите мултимедийни системи на новите електрически транспортни средства Tesla ще бъдат сравними по продуктивност със актуалните игрови конзоли PS5 и Xbox Series X, беше оповестена от Илон Мъск още през януари тази година по време на представянето на Model S 2021. Сега тази информация беше публично доказана, когато AMD разгласи на Computex 2021, че доставя нови процесори Tesla Ryzen и Radeon графика за информационно-развлекателни системи (MCU).

В резултат на инсталирането в новите Model S и Model X на MCU и хардуерната платформа на AMD, продуктивността на системата ще доближи 10 терафлопса, което я довежда до равнището на PlayStation 5 (10 терафлопса) и Xbox Series X (12 терафлопса).

Изпълнителният шеф на AMD Лиза Су означи, че компанията е създала AMD Ryzen APU, способна да зарежда развлекателната система и в двата модела на Tesla. Наличието на предпазлив графичен процесор в архитектурата RDNA2 ще разреши на притежателите на Model S и Model X да започват високопроизводителни игри като да вземем за пример The Witcher 3: Wild Hunt и Cyberpunk 2077.

До през днешния ден не е известно кои тъкмо APU и GPU RDNA2 ще бъдат употребявани за вграждане в новите " "те́сли " ". Според непотвърдена информация, оповестена през януари, това може да е графичния процесор AMD Navi 23, като това може да се заключи от документите на Tesla, предоставена от вътрешния човек Патрик Шур.

Илон Мъск в Twitter удостовери, че продуктивността на компютърната система на Model S и Model X ще бъде сравнима с мощността на PlayStation 5. Точният миг на появяването на „ The Witcher 3 “ или Cyberpunk 2077 на платформата Tesla Arcade към момента не е ясно. Според информация, която се появи в формалния запас на Tesla, за съгласуемост на игрите с мултимедийната система на Tesla може да се наложи да се създаде версия на игрални приложения за Linux. Първите купувачи ще получат новите свръхбързи Model S Plaid на 10 юни.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР