Първата гореща вълна за сезона се очаква тази седмица в

...
Първата гореща вълна за сезона се очаква тази седмица в
Коментари Харесай

Гореща вълна в Гърция и Турция, в Адана температурите достигнаха 45 градуса

Първата гореща вълна за сезона се чака тази седмица в Гърция, оповестява в. „ Катимерини ".

Националната метеорологична обсерватория заяви, че парещ въздух от Северна Африка ще стартира да прониква в Гърция от сряда и ще тласне живака в термометрите до 39-40 градуса по Целзий.

За през днешния ден и на следващия ден се чакат температури от към 34-35 градуса, а на някои места и до 37-38 градуса. Вятърът ще бъде сдържан – от трета-пета степен по скалата на Бофорт.

Горещата вълна, която се чака да обхване континентална Гърция от сряда, ще продължи 4-5 дни, осведоми „ Катимерини “.

45-градусова горещина е била измерена от термометрите в окръг Адана, Южна Турция, на фона на предизвестията на метеоролозите за задаваща се гореща вълна, оповестява турската частна телевизия НТВ.

Общината в град Козан, където термометрите са отчели температурния връх, насочи предизвестия към жителите и ги прикани да се погрижат и за бездомните животни, като оставят панички с вода и храна пред къщите си.

Заради високата мокрота температурата, над нормалната за това време на годината, се усеща още по-осезаемо, показва Българска телеграфна агенция.

В същото време метеоролози предизвестяват, че страната ще бъде обхваната от " африкански горещини " към средата на актуалната седмица, като се чака Истанбул да бъде измежду най-силно засегнатите окръзи, отбелязва телевизия Хабертюрк. Околните окръзи Коджаели, Сакаря и Ялова също се чака да бъдат обхванати от горещата вълна.

Температурата на въздуха съгласно прогнозите следва да доближи 45-50 градуса.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР