Първата голяма група защита на правата на пациентите е свързана

...
Първата голяма група защита на правата на пациентите е свързана
Коментари Харесай

Пациенти оспорват решения на ТЕЛК

" Първата огромна група отбрана на правата на пациентите е обвързвана при оборване на решения на ТЕЛК или НЕЛК поради забавено погашение на обществено подкрепяне от Агенцията за обществено подкрепяне “, съобщи Калина Михайлова - юрист и специалист по здравно право пред БНР.
 
Други случаи са отводи от страна на НЗОК за възнаграждение на лекуване на деца в България и чужбина. Тези каузи, за благополучие, с прекосяването на заплащането към НЗОК понижиха. Макар че формален ред и обвързване да се дава тази информация или статистика към момента не е разполагаем.
 
Случаите на изчезнали медикаменти последните месеци също провокира неодобрение на пациентите и желанието им да пазят правата си, като се ангажира отговорността на държавните органи, които следва да дават отговор за достъпа и достатъчния брой навременно предоставени лекарствени артикули, добави още специалистът.
 
По думите й вторият огромен аспект в търсене на правата на пациентите е по отношение на лечебни заведения и медицински лица. Най-честите тъжби са за така наречен " лекарска неточност ". В този случай пациентите най-често се сблъскват с неточна диагностика или погрешно или некачествено лекуване, изключително в хирургията, където има по-голям риск от нарушение на правата на пациентите и надлежно интензивност с оглед отбрана им.
 
Има и много недоволства, свързани със следоперативния интервал при осъществена хирургична намеса.

Има се поради неточно следене, липса или погрешно изписване на лекарствени артикули, липса на разказана терапия, което може да докара до затруднения на здравето, имам съответен случай, обвързван с тромбоза, която за жалост, води до инфаркт на белия дроб при съответния пациент, получена поради липса на разказана терапия с антикоагуланти, сподели за  Калина Михайлова.

Променят помощите за пенсионери с ТЕЛК

" За страдание, сходни случаи постоянно доближават до нашата адвокатска фирма. Най-честите случаи в последно време са точно пропуск при извършено лекуване или диагностичен развой от съответен медицински личен състав, доктор или здравна сестра, дентален доктор.
 
 istock istock
Една от хипотезите, при която човек схваща, че се е сблъскал с неточно лекуване е точно следваща нужда от посещаване при доктор за второ мнение. Друга присъща обстановка е, когато пациентът фрапантно утежнява положението си и това го навежда на мисълта, че има някакъв проблем. Понякога даже не се стига до това да се замисли, тъй като по неотложност се постанова да бъде признат в друго лечебно заведение.
 
Така че, индикациите са доста очевидни и са външни и не са свързани с това, че пациентите, най-малко мога да кажа за кръга на пациенти, които са при мен, не са целеустремено търсещи неточност в съответното лекуване, а по-скоро поради утежняване на положението, спомагателни проучвания, те откриват, че има пропуск във към този момент извършеното им лекуване, заключи юрист Михайлова.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР