Първата част на конгреса на БСП имаше упойващо въздействие върху

...
Първата част на конгреса на БСП имаше упойващо въздействие върху
Коментари Харесай

Крум Зарков: Конгресът на БСП беше фарс

Първата част на конгреса на Българска социалистическа партия имаше упойващо влияние върху делегатите – с нормалните дитирамби и дълъг отчет, с цел да може да мине по-лесно втората част. Това сподели пред БТВ депутатът от Българска социалистическа партия Крум Зарков. 

Зарков дефинира конгреса като „ фарс “, а неговата роля е била да го „ предотврати “. Що се отнася до обстоятелството, че в предишното е бил доближен на Корнелия Нинова и тя го е поканила и наложила в управлението на партията, Зарков сподели: „ Това е организация, Корнелия Нинова ме предложения в Изпълнителното бюро, както други са я поканили нея. Моята борба не е против Корнелия Нинова, която имаше триумфи като ръководител на партията и най-после трагичният резултат, който докара до този конгрес “.
Нинова остава ръководител на Българска социалистическа партия. Конгресът не одобри оставката й
50-ият Конгрес на Българска социалистическа партия не одобри оставката на водача си Корнелия Нинова и по този начин тя остава отпред на партията. Това взеха решение делегатите на зак...
Прочети повече
„ Тя самата съобщи своята оставка през ноември, през вчерашния ден я удостовери и след това се скри “, счита Зарков.

По думите му най-ярките му усещания от Нинова са били „ смелостта и борбеността ѝ, да се скрие зад подписка, не го чаках “.

„ Най-важното, което има един водач е неговата дума “ и Нинова е посочила уязвимост, а случилото ще има неприятен имиджов резултат за партията, съобщи социалистът, съгласно който е трябвало да има избор на нов ръководител на партията. 

В партията ще има разтърсвания, в случай че други хора с нова сила не се заемат с възобновяване на партията, предвижда Зарков, съгласно който на идващите избори Българска социалистическа партия още веднъж ще претърпи проваляне.„ Ролята ми е да канализираме силата и алтернативата, която се очерта на този конгрес. Българска социалистическа партия би трябвало да се стегне и да стане огромна лява партия “, счита Зарков.
Крум Зарков зове Нинова да съблюдава обещанието си за оставката
В София стартира 50-ият конгрес на Българската социалистическа партия (БСП.). На него се чака делегатите да решат дали да одобряват оста...
Прочети повече
Той е безапелационен, че не се разпознава измежду тези, които са „ отслабили партията с вътрешни битки “ по думите на Нинова. „ Вътрешният зложелател е едно, само че резултатът от изборите беше външен знак. Няма приятели, които могат да смъкват поддръжката на партията толкоз бързо. Направихме неточности, анализирахме ги, само че би трябвало да има знак смяна. Нинова е права, че се изтощихме “, сподели Зарков.

„ Нинова е права, че част от възобновяване на партията минава през положителното ръководство, само че единствено част, а другото е диалог вътре в партията. Не с сграбчване във властта, не с апаратна игра, а с прям диалог “, сподели Зарков.

„ Участието на Българска социалистическа партия в държавното управление е триумф и е значимо, само че той не се дължи на представянето на партията в изборите, а по силата на политическа обстановка “, сподели социалистът.

Още:
Крум Зарков: Не се кандидатирам против Корнелия Нинова
Не се кандидатирам против Корнелия Нинова. Имам отговорност към Българска социалистическа партия. Не мога да седнал съм и да виждам през прозореца по какъв начин домът ни гори. Смята...
Прочети повече
Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР