Първата американска лейди стъпи днес на украинска територия в рамките

...
Първата американска лейди стъпи днес на украинска територия в рамките
Коментари Харесай

Изненадващо Джил Байдън посети Украйна

Първата американска лейди стъпи през днешния ден на украинска територия в границите на необявена аудиенция, заяви прес-службата на Белия дом.

Отбелязва се, че на 8 май Байдън скрито посети украинския граничен град Ужгород. Говори се, че кортежът на първата дама е пътувал през града до учебно заведение номер шест, което е краткотраен заслон за 163 украинци, 47 от които са деца. В учебното заведение Джил Байдън се срещна с първата дама на Украйна Елена Зеленская. Тази среща беше първата обществена изява на брачната половинка на Владимир Зеленски от началото на съветската военна спецоперация на територията на Украйна.

По-рано през май Джил Байдън се срещна с украински бежанци в Букурещ. Заедно със брачната половинка на президента на Румъния Кармен Йоханис тя посети учебно заведение, в което учат деца, пристигнали от Украйна. Освен това брачната половинка на Джо Байдън беседва с децата, техните родители и учебния личен състав, след което раздаде на учениците шоколадови бонбони на M&M в пакет с подпис от президента на Съединени американски щати. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР