Първа стъпка към диетата - Приготвяте Мини пици с извара

...
Първа стъпка към диетата - Приготвяте Мини пици с извара
Коментари Харесай

Мини пици с извара и варени яйца

Първа стъпка към диетата - Приготвяте Мини пици с извара и варени яйца, след това забравяте за диетата и ги изяждате всички, тъй като са доста вкусни

Необходими Продукти

За тестото


● царевично брашно - 2 ч.ч. тънко
● пълнозърнесто брашно - 3 ч.ч.
● хималайска сол - 2 и ½ ч.л. равни
● хлебна сода - 1 ч.л.
● оцет - 3 ч.л. ябълков
● черен пипер - 2 щипки
● чубрица - 3 щипки
● зехтин - 2 - 3 с.л. + за намазване на тавата
● вода - 1 и ½ ч.ч. топла

За поръсване


● варени яйца - 3 бр.
● извара - 20 - 25 с.л.
● лютеница - 12 ч.л. цялостни
● маслини - 18 бр. каламата
● чубрица - 12 щипки

Начин на подготвяне

С варените яйца от Великден има безпределно доста благоприятни условия за нашарване на яйченото меню. Ето да вземем за пример тези вкусни мини пици, които можем да приготвим елементарно и да се насладим на превъзходен усет и пленяващ мирис.

В комфортен съд за месене сипваме двата типа брашно – пълнозърнестото и финото царевично. Разбъркваме дружно с хималайската сол, черния пипер, чубрицата, содата шупнала с оцета, зехтина. Постепенно започваме да наливаме малко водичка и замесваме пухкаво тесто. Разделяме го на 6 равни елементи и всяка от тях разточваме на дребен кръг към 20 см, с дебелина – сред ½ и 1 см.

В намазнена с малко шарлан плоска тава ги подреждаме на леко разстояние (зависи от размера на тавата, може и две партиди по 3 пици). Печем на 200 градуса за 10-15 минути. След което на всяка мини пица намазваме вътрешния кръг с 2-3 ч.л. лютеница и поръсваме с половин варено яйце (нарязано), 4-5 с.л. извара, 3 маслина каламата (нарязани), 2-3 щипки чубрица.

Връщаме във фурната и допичаме за още 10-15 минутки, като след първите 5 мин превключваме да се пече единствено на низък реотан. Сервираме още топли и мекички, поднесени с чаша айрян! Изненадващо пухкави, при все това са единствено със сода.

Много вкусни мини пици (малки, само че засищащи) – обичани на дребни и огромни!

Чудно Вкусно!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР