Първа копка бе направена вчера на нов термален водопровод, който

...
Първа копка бе направена вчера на нов термален водопровод, който
Коментари Харесай

Започва строителството на нов термален водопровод в Септемвр...

Първа копка бе направена през вчерашния ден на нов термален тръбопровод, който ще стартира от Варварски минерални бани, ще премине през цялото дефиле достигайки до с. Варвара и от там ще продължи до новоизградените водопроводи в с. Ветрен дол. Проектът планува построяването на един изпитателен и два експлоатационни сондажа на дълбочина 300 м с цялостно съоръжение към тях, създаване на система за наблюдаване на старите сондажи, изработка на санитарно-охранителни зони и нов термален тръбопровод с дължина 4400 м. Това е единствено стадий от огромен повсеместен проект. Веднага след въвеждането в употреба на сондажите и новия тръбопровод, ще започва и останалата част от огромния план. Чрез него ще бъдат построени водопроводи за топла вода до детската градина, учебното заведение и читалището във Варвара и до читалището във Ветрен дол. Ще се изградят довеждащи клонове до с. Симеоновец, Семчиново и до гр. Септември.
Всеки предстоящ вложител в областта на хотелиерството и туризма ще има опция посредством отклонения, направени за лична сметка, да се свърже към основните довеждащи водопроводи. Същото ще важи и за локалното население, което ще има право до избрани количества да употребява топлата вода гратис.
Инвестиции, свързани с минералната вода в Септемврийска община, са правени за последно през 60-те години на предишния век.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР