Либералните демократи се подготвят за жилищна битка на конференцията

...
Партийното ръководство също каза, че иска да възприеме нов подход“
Коментари Харесай

Партийното ръководство също каза, че иска да възприеме „нов подход“ към плановете за жилищно строителство, базиран на „стабилни, независимо оценени местни жилищни цели“, вместо да налага такива в цялата страна – политика, която може да се окаже популярна в селските места на торите, към които партията се насочва на следващите избори.

Но фракциите в рамките на либерал-демократите удариха при разводняването на целта и влияние, което може да има върху хората, които искат да купят първия си дом.

Център за политика:
Грандове на торите атакуват евентуално бракуване на HS2

В своя политически документ организацията на младите либерали каза: „[Ние] сме дълбоко разочаровани, че [планът] се стреми да обърне политиката на партията към национална цел... и не вярваме, че това стига достатъчно далеч или е достатъчно амбициозно за изграждането на повече къщи.

< p>„Ако предложението остане непроменено, тогава YL се противопоставя и ви насърчава да гласувате против.“

Групата също така призовава своите поддръжници да носят тениски с надпис „построете още кървави къщи“ на дебата, което ще се проведе в понеделник следобед.

Но има и листовки, обикалящи зала на конференцията, които отвръщат на критиците, казвайки: „Правителството има национална цел от години, същата стара неуспешна политика е причинила тази криза.

„Неработеща цел отгоре надолу... няма да построи нито един дом.“

Прочетете повече:
Защо това е най-важното Събитие на Lib Dem след десетилетие
Cable предупреждава, че междинните избори може да са „бъркотия“

Говорейки на събитие извън конференцията в неделя, говорителят на Lib Dem за жилища Хелън Морган каза, че дебатът относно необходимостта от жилищната цел беше „малко разсейване“ от общите цели на партията.

Тя каза на тълпата: „Мисля, че е наистина важно да разберем, че предложението, което правим.. . не премахва никакви цели, но това, което казва, е, че трябва да изградите тази цел отдолу нагоре.

„Смисълът на предложението, което правим утре, е да изградим тези цели от дъното и да кажете какво е текущото ви ниво на нужда, каква е вашата правилно прогнозирана бъдеща нужда и това ще бъде независимо оценено и ще бъде обвързващо за тези съвети.“

Г-жа Морган добави: „Национална цел никога не е доставяла жилищата, от които се нуждаем, и ние трябва да изградим цел, която е локално получена и местно обвързваща отдолу нагоре.“

Но един съветник на същото събитие беше чут да казва изоставянето на целта би било „отхвърляне на отговорност“ и предупреждение срещу „пухкави местни цели“.

Други елементи на политиката също включват обещание за изграждане на 10 нови града-градини, за да се въведат по-високи минимални стандарти за нови сгради и да се въведе национален регистър и минимални стандарти за наемодателите, които да помогнат за защитата на наемателите.

Консервативното правителство в момента има цел да построи 300 000 нови жилища годишно, но цифрата многократно е пропускана.< /p>

Миналата година се опитаха да превърнат броя в законово изискване, но Даунинг стрийт се отказа от плана след заплахи за бунт от 60 собствени служители на задната скамейка.

Сунак за новите домове и провинцията

През лятото - държавният секретар, отговарящ за жилищното строителство - изложи плановете на торите за увеличаване на жилищното строителство.

Той предложи облекчаване на правилата за развитие, така че магазините и заведенията за вкъщи да могат по-лесно да се трансформират в домашни имоти.

Г-н Гоув също постави акцент върху изграждането на изоставени индустриални обекти - предварително разработена земя. Смята се, че насочването към градските райони ще се хареса на гласоподавателите на торите в селските райони.

Но бившият секретар по жилищните въпроси Саймън Кларк каза, че плановете ще „изискват сериозна упорита работа, за да бъдат изпълнени“ и неговата партия ще трябва да победи NIMBYism (което означава местна опозиция към развитието - „не в задния ми двор“) или добави: „NIMBYism със сигурност ще ни победи.“

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР