Партийно-роднински назначения и липса на шефове на дирекции скоро може

...
Партийно-роднински назначения и липса на шефове на дирекции скоро може
Коментари Харесай

Защо г-н министър!? Апокалипсис в Спортния тотализатор, масово напускат хора, останаха само роднини

Партийно-роднински назначения и липса на шефове на дирекции скоро може да блокират работата на тотото, написа 7dnisport.bg .
Основни дирекции стояли без управления, даже основният счетоводител е в предупреждение, сигнализират обезпокоени за бъдещето на Спортния тотализатор.
След следващото несполучливо ръководство – „ Спорт Тото “ тъне в безпорядък, настояват някогашни и сегашни чиновници, поискали да останат анонимни. Те описаха пред нас колоритни детайлности от протичащото се в сдружението под ръководството на новия шеф Георги Тарлеков и показаха опасения, че тотото е пред разпад под управлението на министър Димитър Илиев..
Един от главните проблеми бил неналичието на качествени управнически фрагменти във вторият ешелон на ръководството, а точно шефовете на дирекции. Оказва се, че повече от половината от предпочитаните дирекции в Централно ръководство са останали без шефове заради разнообразни аргументи и по какъв начин въобще действа Тотализатора към днешна дата е мистерия.
Една от най-важните – финансово-счетоводната дирекция, скоро също щяла бъде „ обезглавена “, тъй като основният счетоводител е в предупреждение.
Това, притесняват се работещите, може да се окаже финален гвоздей в ковчега на държавното дружество с 66-годишна история.
Според източниците ни, главен проблем е неналичието на съответна финансова експертиза. Не по-малко неглижиран стоял и въпросът с останалите дирекции, при които също се регистрира неявяване на фрагменти – правна, административна, ИТ, комерсиална, аналитична и още доста други извънредно основни за съществуването и действието на сдружението звена.
Имало проблем даже на напълно битово равнище – да вземем за пример с автопарка и поддръжката му, което било непрекъсната спънка за навременното зареждане и извършване на главните задания на огромна част от чиновниците.
Подобно било и положението на дирекциите по страната. Регионалните шефове в по-голямата част от тях са неотдавна назначени от предходните ръководещи по партийно-роднинска линия, подозират работещи, съгласно които новите шефове всеобщо нищо не разбирали от бизнеса и нямали нито професионални пълномощия, нито опит и подготовка, което правело осъществяването на главните действия на редовите чиновници извънредно тежко и непостижимо.
На доста места имало и проблеми с подновяването на договорите на контрагентите, което може да докара до съществени пропуснати изгоди на БСТ – сдружението, което е главен източник на финансиране на Спорта и в частност на отрасловото министерство.
Служители, част от които са избрали да изоставен Българския състезателен тотализатор, сигнализират и, че източник на демотивация на редовите работещи – както в централно ръководство, по този начин и в дирекциите в страната, било заплащането. Възнагражденията на чиновниците не са били обновени повече от година и половина. Нямало и никакви индикации за актуализиране на заплащането макар гръмките обещания от страна на управлението на министерството за това при промяната на управлението на БСТ.
„ Цялостното положение на Дружеството на всички равнища е в изключително тежка управническа и административна рецесия. По нищо не проличава новият шеф да има сериозен и професионален екип за ръководство, опит и нужните познания и умения с цел да се оправи с тези нелека задача. Най-честият му отговор при показване на проблем е: „ Ами преди по какъв начин са се оправяли, да се оправят и в този момент? “. Достоен за почитание и за образец „ управнически метод “. Точно, като министърът на младежта и спорта Димитър Илиев, който го е назначил и който по същия обикновен метод управлява министерството и не желае да поеме никакъв ангажимент с проблематични точки “, разяснява поискал анонимност към този момент някогашен чиновник в Тотото.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР