Партията Слуга на народа на президента Володимир Зеленски печели парламентарните

...
Партията Слуга на народа на президента Володимир Зеленски печели парламентарните
Коментари Харесай

Партията на президента Зеленски печели парламентарните избори в Украйна

Партията " Слуга на народа " на президента Володимир Зеленски печели парламентарните избори в Украйна с 43,9 на 100 от гласовете, сочи екзит пол, представен от Франс прес. Това е рекордно висок резултат, прибавя Агенция Франс Прес.

Във Върховната рада се чака да влязат пет партии, които минават 5-процентния предел. Втора с 12,9 на 100 е партията " Опозиционна платформа – За живота " на Виктор Медведчук, доближен на съветския президент Владимир Путин, показва Асошиейтед прес.

Трета е партията на някогашния президент Петро Порошенко " Европейска взаимност " с 8,8 %. На четвърто място е партията на някогашната министър-председателка Юлия Тимошенко " Баткившчина " с 8,5 на 100 и пета – партията " Глас " на рок звездата Святослав Вакарчук.
Парламентарни избори в Украйна Очаква се партията на президента Володимир Зеленски да получи най-вече гласове
Президентът Зеленски благодари на гласоподавателите за доверието и съобщи, че основните му цели ще са преустановяване на войната и битка с корупцията, заяви Агенция Франс Прес.

Снимка: Reuters

Той предложи договаряния за ръководеща коалиция на партията " Глас " отпред с рокзвездата Святослав Вакарчук, съобщи Ройтерс.

" Имаме удоволствието да поканим господин Вакарчук на договаряния ", сподели Зеленски, представен от Франс прес.

Президентът насочи поканата откакто стана ясно, че неговата партия " Слуга на народа " печели предварителните парламентарни избори с близо 44 на 100 от гласовете съгласно екзит пол. Лидерът на партията Дмитро Разумков сподели, че евентуално " Слуга на народа " печели всичките 12 парламентарни мандата в Киев.

Висш представител на партията " Глас " съобщи, че тя е подготвена да разисква обединения с новите политически сили, при изискване, че те не са подкрепяни от олигарси.

Зеленски свика предварителни избори откакто встъпи в служба преди два месеца, с цел да завоюва парламентарно болшинство, припомня ДПА.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР