Партията на Слави Трифонов остава под чертата при 99% обработени

...
Партията на Слави Трифонов остава под чертата при 99% обработени
Коментари Харесай

Възраждане не успя да обере вота на Нинова, вижте къде отидоха гласовете на ИТН от 2021 г.

Партията на Слави Трифонов остава под чертата при 99% обработени бюлетини с 3,84%, най-вероятно няма да прескочи 4-процентовата преграда и ще остане отвън 48-ия парламент. От 25% през лятото на 2021 година Има Такъв Народ падна до 10 на 100 през есента, до момента в който не се срина тотално на тези избори. Оказва се, че разочарованите от Слави Трифонов са си намерили нови спасители в лицето на Костадин Костадинов и Стефан Янев. 10% от хората, които са подкрепили шоумена на последния избор са избрали " Възраждане ", а 8 на 100 - " Български напредък ". 4% пък са припознали Корнелия Нинова, а 3% са завили към ГЕРБ-СДС.

Същевременно 70% от хората, които са дали своят вот за Политическа партия предходната година, са повторили избора си. 5% са се разочаровали и през вчерашния ден към този момент са дали своят вот за Българска социалистическа партия, 3% са отишли при " Възраждане ", а 5 на 100 - при " Демократична България ". 3% от последователите на Петков и Василев пък са видели по-добра опция при Стефан Янев, до момента в който цели 6% са сменили Политическа партия с ГЕРБ-СДС. 

При Българска социалистическа партия обстановката също е забавна. На " Позитано " 20 8така и не се сбъдна черния сюжет. Нинова съумя да задържи електората и завоюва 9,34%, което ѝ отрежда 5-о място. Преди вота специалисти вещаеха даже по-нисък резултат и допуснаха, че " Възраждане " ще " изсмуче " почитателите на левицата. Оказва се обаче, че " столетницата " е изгубила едвам 3 на 100 от гласоподавателите си в интерес на Костадинов. Толкова от алените гласоподаватели през вчерашния ден са избрали и Стефан Янев. 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР