Партията на Орбан внесе законопроект за защита на националния суверенитет

...
Партията на Орбан внесе законопроект за защита на националния суверенитет
Коментари Харесай

Партията на Орбан внесе законопроект за защита на националния интерес

Партията на Орбан внесе законопроект за отбрана на националния суверенитет от непозволена политическа интервенция на задгранични лица или организации. Това съобщи Българска телеграфна агенция.

Законопроектът се предлага в миг, когато Орбан ускорява акцията на своята партия „ Фидес “ преди изборите за Европейски парламент. Той неведнъж през последните 13 година е влизал в спор с Европейски Съюз във връзка с демокрацията в Унгария. Орбан, който е на власт от 2010 година, отхвърля обвиняванията, че подкопава демокрацията в страната.

Законопроектът планува основаването на обособен орган, който да изследва и следи рисковете от политическа интервенция. И да предлага промени в нормативната уредба. Текстът също по този начин планува до 3 години затвор за нелегално задгранично финансиране на партии или организации, участващи в избори.

В законопроекта се споделя следното:

“Суверенитетът на Унгария е оскърбен. А също по този начин съществува нараснал риск за националната сигурност. Ако политическата власт попадне в ръцете на лица или организации, подвластни от която и да е непозната мощ, организация или лице ”.

Законодателите ще би трябвало да обсъдят законопроекта преди окончателното му утвърждение. Орбан, който разполага с болшинство от две трети в Народното събрание разрешава на “Фидес ” да трансформира всяко законодателство. Той доближи четвъртата си безапелационна победа на парламентарните избори през 2022 година

Още вести четете в секция Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР