Партията на френския президент Еманюел Макрон и нейните центристки съюзници

...
Партията на френския президент Еманюел Макрон и нейните центристки съюзници
Коментари Харесай

Изборите във Франция: Макрон в затруднение - принуден е да иска подкрепа от другите партии

Партията на френския президент Еманюел Макрон и нейните центристки съдружници " Заедно! " води на втория тур на парламентарните избори във Франция, само че губи безусловно болшинство в Народното събрание. Това свидетелстват формалните дефинитивни резултати от националните избори, оповестени от френското министерство на вътрешните работи в ранните часове на 20 юни.

За идващите пет години обединението на ръководещата партия на Макрон ще завоюва 246 места в 577-местното Национално заседание. Абсолютното болшинство изисква 289 гласа.

Сега за Макрон ще бъде доста по-трудно да реализира промените си.

„ От на следващия ден работим за основаване на интензивно болшинство, няма друга опция “, сподели министър председателят Елизабет Борн в неделя вечерта, като призна, че „ тази невиждана обстановка съставлява заплаха за нашата страна “.

Сега Макрон ще би трябвало да търси поддръжка от други партии, с цел да приложи необятните си промени, като повишение на възрастта за пенсиониране, понижаване на налозите и реформиране на обществената система.

Левият съюз на комунисти, зелени, социалисти и радикални леви, " Нов екологичен и обществен национален съюз " (Nupes), завоюва 131 места, което го трансформира в главната опозиционна мощ в Народното събрание.

" Алиансът на левицата и зелените " се застъпва за понижаване на възрастта за пенсиониране от 62 на 60 години, повишение на минималната заплата с към 15% до 1500 евро на месец, заледяване на цените на стоките от първа нужда и основаване на милион работни места.

Дясната национална партия, водена от Марин Льо Пен, завоюва 89 места и за първи път от 1986 година ще може да образува самостоятелна секта.

Консервативните републиканци, които съставляваха най-голямата опозиционна секта в предходното Национално заседание, приключиха на четвърто място и ще имат група от 61 депутати в долната камара на френския парламент. Макрон ще се стреми на първо място да получи тяхната поддръжка за своите промени.

Новото Народно заседание ще организира първото си съвещание на 28 юни.

Очаква се и промяна на държавното управление, защото министрите и министър председателят Елизабет Борн също се кандидатираха по искане на президента. Членовете на държавното управление, които не съумяха да завоюват в своите изборни региони, ще би трябвало да изоставен държавните си постове.

Настоящият министър на опазването на здравето Брижит Бургиньон, шефката на Министерството на екологичната промяна Амели дьо Моншалин и държавният секретар по морските въпроси Жюстин Пейлин не завоюваха в изборните си региони и затова ще изоставен държавното управление.

Освен това сегашният ръководител на Народното събрание Ришар Феран и ръководителят на фракцията на ръководещата партия Кристоф Кастанер бяха победени в своите изборни региони.

Превод: СМ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР