Партията на европейските социалисти изразява дълбоко учудване от нападките, които

...
Партията на европейските социалисти изразява дълбоко учудване от нападките, които
Коментари Харесай

ПЕС размаха пръст на Дол за `Бойко е най-успешният шеф в Европа`

Партията на европейските социалисти показва надълбоко удивление от нападките, които президентът на Европейската национална партия, Жозеф Дол, си разреши да насочи към българските социалисти по време на визитата си в София на 9 март.

В публично прессъобщение, публикувано от ГЕРБ, партия-член на ЕНП, Жозеф Дол е представен да споделя: „ Според мен българските социалисти не съществуват, откогато България пое Председателството, тъй като Бойко е най-успешният началник в Европа. “

„ За сведение на господин Доул, съгласно последните социологически изследвания, Българска социалистическа партия има близо 19% от поддръжката на гласоподавателите против 21% за ГЕРБ – факт, за който най-вероятно неговите домакини са пропуснали да го осведомят “, съобщи президентът на ПЕС Сергей Станишев. 

Комплиментите, отправени от президента на ЕНП към българския министър председател, че държавното управление му е най-хубавото, също будят неразбиране. ГЕРБ сега ръководи България в коалиция с националистически партии, а на ръководещите непрекъснато им се постанова да коментират анти-европейските изявления на съдружните вицепремиери и министри. Последният случай беше единствено преди месец, когато вицепремиер назова европейският народен представител Ска Келер „ Зелена джихадистка “. През 2013 година самият Дол дефинира един от актуалните съдружни сътрудници на ГЕРБ като „ ксенофобска партия, която гневно отхвърля европейския път на България ”.

„ Социалисти в Европа и в България съществуват и те са на мястото си, с цел да наблюдават за ползите на жителите, да се борят за обществена правдивост и да не разрешават европейските страни да бъдат подвеждани към еднолична власт, както стана с Орбан в Унгария, чиято партия също е член на ЕНП “, добави президентът на ПЕС Сергей Станишев.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР