Партията Ликуд на номинирания за министър-председател Бенямин Нетаняху постигна частично

...
Партията Ликуд на номинирания за министър-председател Бенямин Нетаняху постигна частично
Коментари Харесай

Нетаняху сключи коалиционно споразумение за съставяне на правителство

Партията Ликуд на номинирания за министър-председател Бенямин Нетаняху реализира отчасти съдружно съглашение с Религиозно-ционистката партия в четвъртък вечерта, след три седмици интензивни договаряния, потвърдиха фракциите.

Като част от съглашението, оповестено в взаимно изказване, ръководителят на РЦП Безалел Смотрих ще стане министър на финансите на ротационен принцип, оповестява „ Джерусалем пост “.

РЦП ще получи също по този начин Министерството на алията (репатрация на евреите – бел. ред/) и интеграцията и ново министерство, наречено Министерство на националните задания. Партията ще има също и министър в Министерството на защитата, отговарящ за обитаемоте места, който ще работи " в сходство и със единодушието на министър-председателя ", се споделя в изказването. РЦП ще получи и заместник-министерски пост, както и правната комисия на Кнесета, Комисията по религиозните въпроси и Комисията по промените.

В изказването съглашението е наречено " документ за работните места и сферите на деяние " и с изключение на този документ, съдружните съглашения ще включват подробни насоки, контролиране на въпросите на еврейската еднаквост, образованието, правото, селищата и обществото и ще включват подробни бюджетни съглашения.

Нетаняху благодари на Смотрих, като добави, че е " уверен, че ще работят дружно в едно плодотворно партньорство ".

Смотрих отговори: „ Днес подхващаме историческа стъпка за образуване на дясно, национално, ционистко държавно управление, което ще върне ръководството и сигурността, ще одобри историческа промяна на правосъдната система, ще контролира и развива селищата, ще укрепи еврейската еднаквост в религиозно-ционисткия дух и гордо ще развява знамената на ционизма, алията и интеграцията в обществото. "

Председателят на „ Otzma Yehudit “ Итамар Бен-Гвир поздрави сътрудниците си за договорката.

" Призовавам останалите ни сътрудници бързо да подпишат и да основат напълно дясно държавно управление, с цел да върнем Израел на верния път. "

Споразумението е третото досега, откакто Бен-Гвир подписа съглашение предишния петък, а Ноам - в неделя. Партиите, които остават да подпишат, са Шас и Обединеният юдаизъм на Тора.

Мандатът на Нетаняху за сформиране на държавно управление изтича на 11 декември, само че той може да изиска удължение с две седмици, с цел да прокара редица закони, свързани с съдружните съглашения. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР