Партиите си споделиха изборните визии, но не се разбраха. Това

...
Партиите си споделиха изборните визии, но не се разбраха. Това
Коментари Харесай

Партиите виждат различни проблеми в Изборния кодекс

Партиите си споделиха изборните визии, само че не се схванаха. Това стана ясно на брифинг след срещата за изборното законодателство, която левицата инициира с останалите обединения.

От всички поканени единствено от ГЕРБ не пристигнаха на срещата. Има обаче концепция да се сътвори анкетна комисия, която да избистри изборните визии на партиите.

Местните избори минаха и в тях имаше редица проблеми, акцентира аленият водач. Според Корнелия Нинова точно работа на депутатите е да подсигуряват през изборното законодателство честността и прозрачността на изборите. Червените оставали отворени за диалози с ръководещата партия. Искането ни за машинно гласоподаване, за машинно броене, за изчистване на описите изисква доста огромна експертиза, уточни водачът на Българска социалистическа партия. Тази Временна комисия би трябвало да прегледа изборните проблеми и да направи оферти за решение, които да влязат в залата като общи оферти за промени в ИК.

Не бива да се трансформира в този момент настоящата норма за 100% машинно гласоподаване, да търсим вид за машинно броене и способи за изчистване на описите, уверена е социалистката. Идеята била да се подсигурява почтен и транспарантен избор и да се даде опция на всеки български жител да работи умерено.

От Движение за права и свободи са съгласни, че има проблем с Изборния кодекс. Пороците на Изборния кодекс са забележими от цялото общество, разгласи Йордан Цонев от Движение за права и свободи. Вместо анкетна комисия обаче изборните правила може да минат през правна комисия. Все още се обмисля верния вид. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР