Партиите пренебрегват здравия разум, защото това решение (б.р. предоставяне на

...
Партиите пренебрегват здравия разум, защото това решение (б.р. предоставяне на
Коментари Харесай

Радев: Решението на НС е опасна стъпка към въвличане на България във войната

Партиите подценяват здравия разсъдък, тъй като това решение (б.р. даване на военно-техническа помощ на Украйна) е рискова стъпка към въвличането на България във войната. Виждате, че спорът по никакъв начин няма да бъде къс, той ще се разраства. Очаквам рационални решения, тъй като формулировката „ Военно-техническа помощ “ е задоволително разтеглива и рискована.

Това съобщи президентът Румен Радев пред медиите, който взе участие в тържествения водосвет по случай честванията за 6 май - Денят на храбростта.

На въпрос дали ще ремонтираме военна техника на Украйна Радев отговори: Питайте съответните политици, които взеха това решение. Те дължат отговор. “

" Войната, която бушува директно до нас и която до неотдавна считахме за немислима изисква държавническо отношение и съответни решения, които да не основават опасности, а да укрепват държавната сигурност. Основният дирек на тази сигурност е българската войска и хората, които са се посветили на нея. Войската ни постоянно е била стожер на българската държавност и народа ни в дни на най-тежки тествания. Тя е школа за героизъм и национализъм ", добави той.

По думите му е безусловно неприемливо е в центъра на столицата да се основават конфликти във връзка войната.

" По българските улици би трябвало да се веят български флагове. Наш дълг е да бъдем солидарни с жертвите на войната, да поддържаме по всякакъв начин, само че подсещам, че кръвопролитията стартират с милитаристки апели. Те нямат място у нас. Само предни дни приканих да не позволяваме пристрастеностите на войната да се принасят в България, още един път приканвам българските политици деликатно да преценят следствията от своите думи и да не дълбаят разделения в обществото ни ", съобщи още президентът.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР