Партиите осъзнават, че българският парламент трябва да свърши важна работа,

...
Партиите осъзнават, че българският парламент трябва да свърши важна работа,
Коментари Харесай

Радев: Политическите сили да си направят редовно правителство и тогава да искат оставки

Партиите осъзнават, че българският парламент би трябвало да свърши значима работа, а не да я оставя за идващия.

Това разяснява президентът Румен Радев във Враца в отговор на въпрос за резултатите от последните съвещания с обединенията „ Българска социалистическа партия за България “ и „ Демократична България “. 

Държавният глава взе участие през днешния ден в церемонията по формалното разкриване на цех за автокомпоненти на компанията „ Теклас България “ във Враца. На брифинг за публицисти той разяснява стрелбата през вчерашния ден по Българския културен център в Охрид (Република Северна Македония) и вътрешно -политически въпроси.

Президентът Радев, уточни, че има закони, които би трябвало да се одобряват от сегашното Народно заседание в този момент, а не през лятото, когато ще бъде извънредно късно. Той означи, че на коя от политическите сили ще бъде даден третия мандат за сформиране на държавно управление е рано да се приказва.

Радев сподели още веднъж, че е дал задоволително време и за работа по законите, и за разговор сред партиите, с цел да поемат своята отговорност за сформиране на постоянно държавно управление.

„ Иначе, в случай че те са единомислещи, че желаят избори незабавно, няма проблем -  мандатите ще се извъртят доста бързо, само че това зависи напълно от партиите “, разяснява президентът и акцентира, че им е дал опция да решат. 

Президентът удостовери, че документите и претекстовете за подадените оставки от основния секретар на Министерство на вътрешните работи и неговия заместител към този момент са пристигнали в президентската институция. Той ще се произнесе по тях още през днешния ден, незабавно след завръщането си от Враца. 

Попитан дали ще изиска оставката на министъра на вътрешните работи поради мигрантския напън и обвързваните с него произшествия Румен Радев отговори с въпрос: " Как може да се желае оставката на длъжностен министър от политически сили? ". Той посъветва политическите сили в Народното събрание да си създадат постоянно държавно управление и " да си желаят колкото си желаят оставки на министри ".

Според него сега Министерство на вътрешните работи прави нужното, с цел да запълни дефицити, които са налагани в работата му с години и в този момент потегля към един възстановителен път. 

Радев разяснява и позицията на „ Продължаваме Промяната “, че президентът не би трябвало да управлява службите за сигурност.

Той уточни, че тази позиция на партията демонстрира, че нейното управление към момента има проблеми с познаването на законите на Република България.

" Съгласно тези закони президентът не взе участие в управлението на службите за сигурност ", припомни президентът.

Той съобщи в умозаключение, че когато си налегнат от възторг да променяш нещо, без да го познаваш добре, резултатът може да те води в най-неочаквана посока. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР