Партиите нямат легитимност за сложни преговори. Трудно е или направо

...
Партиите нямат легитимност за сложни преговори. Трудно е или направо
Коментари Харесай

Какво ще се случи при нови извънредни парламентарни избори

Партиите нямат легитимност за комплицирани договаряния. Трудно е или напряко невероятно да се влезе в коалиция, в случай че се е говорило преди този момент за изчегъртване. Вероятно ще се отиде на нови избори, само че с цел да има нещо устойчиво, партиите би трябвало да показват ясни оферти и идеали. Неща, към които можем да се обединим. Това сподели Стоил Цицелков от Обществения съвет към ЦИК в ефира на.

Според него интензивността ще се вдигне на един нов парламентарен избор.

" Хората не гласоподават от време на време и поради времето, от голяма важност е и дали денят съответствува с дълъг уикенд, не е единствено поради разочарованието. 6-7% пада от интензивността поради метеорологичните условия. Наесен жителите се връщат от почивки и това ще се отрази и на нея. Притеснително е, че никой няма да престиж и мандат да направи промени ", уточни той.

На собствен ред изборният специалист Даниел Стефанов акцентира, че основата, върху която се основават болшинства, в този парламент липсва.

" Кризата в политическите партии стана толкоз огромна, че те не могат да създават власт. Партиите, които съставляват половината депутати, са в такова организационно положение, че мъчно биха взели решение кой да вземе мандат и какво да го прави. Българска социалистическа партия има ръководител единствено на хартия, Движение за права и свободи пък има трима. Във " Величие " не се знае какво става, а Има Такъв Народ е частен план, подвластен от настроенията на Слави Трифонов, ПП-ДБ пък извадиха три разновидността на едно предложение ", разяснява той. 

По думите му общественият интерес би трябвало да се върне в политиката.

" Съществува риск хората да тръгнат всеобщо да гласоподават, само че това да бъде протестно. Тогава ще се гласоподава за всевъзможни популистки субекти, които ще съберат вота на онепрадваните ", коментира Даниел Стефанов.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР