Една от водещите в световен мащаб авиокомпании - дубайската Емиратс,

...
Една от водещите в световен мащаб авиокомпании - дубайската Емиратс,
Коментари Харесай

Дубайска авиокомпания забрани пейджъри на борда

Една от водещите в международен мащаб самолетни компании - дубайската " Емиратс ", забрани на пасажерите да носят пейджъри и радиостанции на борда на своите самолети. Мярката е в резултат на офанзивите предишния месец против ливанската формация " Хизбула ", включващи информационни устройства, които експлодираха, заяви " Сега ".
Прочетете още
" На всички пасажери, пътуващи до, от или през Дубай, е неразрешено да транспортират пейджъри и уоки-токита в регистриран или ръчен багаж ", се споделя в изказване на самолетната компания на уеб страницата ѝ. Уточнява се, че всички открити неразрешени предмети ще бъдат иззети от дубайската полиция като част от засилените ограничения за сигурност.

Най-голямата самолетна компания в Близкия изток разгласи също, че полетите до Ирак и Иран ще останат спрени до вторник, до момента в който услугите до Йордания ще бъдат обновени в неделя. Полетите до Ливан ще останат спрени до 15 октомври заради ескалиращи израелски офанзиви против подкрепяната от Иран " Хизбула ", в това число удари покрай летището в Бейрут.

В средата на септември стотици членове на " Хизбула ", в това число бойци и медици, бяха съществено ранени, когато пейджърите, които употребяват за секрети връзки, бяха взривени отдалечено. Смята се, че зад гърмежите стоят израелски разследващи служби, които посредством маджарски компании минират пейджърите и ги продават на ислямистите.

От Израел обаче не са удостоверили тази версия. Президент Ицхак Херцог даже съобщи, че " недвусмислено отхвърля " връзката на страната с атентата.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР