Партиите не са петимни да си сътрудничат една с друга.

...
Партиите не са петимни да си сътрудничат една с друга.
Коментари Харесай

Петър Витанов: В ръководството на БСП има хора, склонни да се коалират с ГЕРБ

" Партиите не са петимни да си сътрудничат една с друга. Правят се тънки политически сметки, свързани с представянето на локалните избори, които дават успокоение и жизнеспособност на всяка една политическа партия за интервал от 4 години. Не могат да подценен възможната вреда от коалиране преди локалните избори. Всичко това са диалози без на практика смисъл ", съобщи евродепутатът от Българска социалистическа партия Петър Витанов в студиото на " Денят ON AIR ".

Той посочи значимостта от локалните избори, като разяснява и решението на членовете на Националния свет на Българска социалистическа партия.

" Малко са тези, които ще са склонни за някаква форма на политическо съдействие с ГЕРБ. 12 години сме водили разгорещени политически диспути. Партийното допитване - не мога да се доверя на достоверността му, тъй като би обслужило тезата и желанието на тясното управление на партията. Решенията би трябвало да се вземат от водачеството ", на мнение е Витанов.

Според него всеки опит Българска социалистическа партия да бъде въвлечена от петата си позиция в дясно ръководство би довело до политически провал на партията.

" Здравият разсъдък ни споделя, че нямаме място в сходна управническа настройка. Твърде дребни сме, с цел да можем да участваме в нещо сходно ", сподели евродепутатът от Българска социалистическа партия.

По думите му Нинова би се съгласила против присъединяване във властта. " Има хора в управлението на Българска социалистическа партия, които биха били склонни да се коалират с ГЕРБ. Това би било пагубно за Българска социалистическа партия. Борисов няма същинско желание да ръководи с съдружни сътрудници Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, тъй като това би имало гибелен резултат върху неговата партия на локалните избори ", уточни гостът.

" Липсата на постоянно държавно управление, което може да поема дълготрайни задължения, влияе отрицателно и има тежки социално-икономически, и политически последствия за страната ", безапелационен е Винатов. Той разяснява и предоговарянето на Плана за възобновяване и резистентност.

" Вероятно, поради обстановката в Украйна, която в известна степен разбалансира желанията за декарбонизация, поради неналичието на газ, високите цени на енергийни запаси, забави процеса и го видоизмени. По отношение на общите цели - не се прави по този начин, няма кой да ни го утвърди. Предоговарянето може да е скъпо. Ако ние не приведем в осъществяване и не материализираме ограниченията, които сме договаряли, парите няма кой да ни ги даде. Поне към законите, свързани с уговорките, най-малко по Плана за възобновяване и резистентност, може да се откри консенсус. Трудно виждам благоприятни условия за консенсус и взаимно ръководство ", съобщи евродепутатът от Българска социалистическа партия.

Като смущаващо гостът дефинира протичащото се към атентата против Гешев.

" Очертават се две хипотези - действителен атентат против личността на основния прокурор и опит за инсценировка. Която и да е от двете хипотези - това е тежък удар против държавността. Отзвукът ще бъде отрицателен. С произшествия като понеделнишкия, се отдалечаваме от ден на ден от европейската интеграция ", добави Витанов.

" Левият път е обвързван със справедливостта и превъзмогване на неравенството ", заключи той.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР