Парното в София от началото на следващата година трябва да

...
Парното в София от началото на следващата година трябва да
Коментари Харесай

Парното да поскъпне с 20%, иска „Топлофикация София“

" Парното в София от началото на идната година би трябвало да нарастне с 20% ", това разгласи пред bTV изпълнителният шеф на " Топлофикация София " инж. Александър Александров.

Според него това е рационална актуализация поради обстоятелството, че цената на газта е скочила със 101% от последната смяна в цената до момента.

Относно изказванията от през вчерашния ден на водача на " Изправи се БГ! Ние идваме! " Мая Манолова,че София може да остане без парно и топла вода този сезон, Александров бе безапелационен, че това няма да се случи.

" Няма действителна заплаха клиентите в столицата да останат без парно и топла вода през отоплителния сезон. Дружеството може да подсигурява, че потребителите няма да останат на студено през зимата. Топлоподаването е обезпечено с решение на Конституционния съд от 2010 година, което споделя, че никога топлоподаването за софиянци не може да бъде прекъсвано. Спирането би било пагубно за София ", сподели Александров.

Според Александров разрешителното за работа на сдружението не е отнето, както твърди Мая Манолова.

По думите му сега " Топлофикация – София " работи с сложно позволение, в което са изменени нормите за азотни окиси от 200 на 100 мг. Той добави, че сдружението е подало искане за краткотрайно отсрочване на нормата за азотни окиси, до момента в който се вкарат нужните съоръжения.

В последните десетина години " Топлофикация " направи редица вложения и е трансформирала равнищата на азотни окиси, които излъчва ", изясни шефът на сдружението.

Той посочи обаче, че равнищата не дават отговор на последните евроизиквания, които са въведени през 2018 година, защото сдружението работи със уреди, построени през 60-те години на предишния век.

На 17 август тази година са изтекли всички вероятни периоди, в които сдружението е трябвало да покрие нормите от 100 микрограма на пространствен метър излъчвания азотни окиси.

" Разработваме нови проекти за съществена смяна в метода, по който се създава топлинна сила, с което да осигурим за идващите 50 години зелена сила ", сподели още Александров и изрази вяра, че в идващите три години сдружението ще можем да възобнови инсталациите, които да бъдат водородно насочени.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР