Парниковите емисии, отделени в атмосферата от Япония, са намалели с

...
Парниковите емисии, отделени в атмосферата от Япония, са намалели с
Коментари Харесай

Япония отчете рекорден минимум на парниковите емисии

Парниковите излъчвания, отделени в атмосферата от Япония, са намалели с 5,1 на 100 до 1,15 милиарда тона през годината до 31 март 2021 година. Това е най-ниската стойност откогато стартира воденето на статистиката през 1990 година, предадоха Ройтерс и ТАСС, представени от Българската телеграфна организация.

Емисиите въглероден диоксид се свиват за седма поредна година. Настоящото намаляване до огромна стене се дължи на отслабването на икономическата интензивност поради пандемията от ковид, се показва в отчета. Въглеродните излъчвания са с 18,4 на 100 по-малко по отношение на 2013 година, която японското държавно управление смята за изходна точка в амбициозната си стратегия за понижаване на излъчванията от газове, водещи до стопляне на климата. Токио пое ангажимент да свие излъчванията си с 46 % до 2030 година и да ги сведе до нула до 2050 година. Битовите излъчвания на въглероден диоксид през финансовата 2020 година (която завърши на 31 март 2021 г.) са се нараснали с близо 5 на 100. Това е обвързвано с въвеждането на отдалечена форма на работа и образование.
Същевременно предприятията на японските частни компании са понижили въглеродните си излъчвания с 22 на 100 по отношение на финансовата 2013 година. Изчисленията са направени от Федерацията на японския бизнес (Кейданрен) на основа обобщаване на данни от 58 браншови обединявания. Въглеродните излъчвания на Япония скочиха след атомната повреда във Фукушима през 2011 година, която докара до прекъсване на нуклеарни централи и ускори зависимостта на страната от изкопаеми горива. Емисиите обаче понижават от пика през 2013 година, когато доближиха 1,408 милиарда тона. В момента в страната работят единствено 8 нуклеарни реактора, до момента в който доста други остават в развой на прелицензиране съгласно по-строгите стандарти за сигурност, въведени след повредата.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР