Парламентът възложи на министъра на енергетиката Теменужка Петкова да предприеме

...
Парламентът възложи на министъра на енергетиката Теменужка Петкова да предприеме
Коментари Харесай

Теменужка Петкова ще действа за сключване на споразумение по делото за БЕХ

Парламентът разпореди на министъра на енергетиката Теменужка Петкова да предприеме дейности за подписване на съглашение по делото за Българския енергиен холдинг (БЕХ). Проекторешението бе импортирано от ПГ на ГЕРБ по отношение на делото, формирано от Европейската комисия против БЕХ, „ Булгартрансгаз ", и „ Булгаргаз " за следствие на допустимо нарушаване от Договора за действие на Европейски Съюз, изразяващо се във допустима корист с господстващо състояние на газовите пазари в България.

С проекторешението си Народното събрание разпореди на министъра на енергетиката Теменужка Петкова да подхваща дейности за реализиране на съглашение по делото за БЕХ. Депутатите разпоредиха още на министъра на енергетиката да осведоми Народното събрание за производството и подхванатите по него дейности и на отрасловия заместител министър-председател да управлява осъществяването на решението.

Вносителите стимулират проекторешението си с обстоятелството, че по делото има нови условия, защото на 24 май 2018 година Европейска комисия е оповестила, че е постигнала съглашение с „ Газпром ". Предмет на това дело е следствие на допустима корист с господстващо състояние от страна на „ Газпром " на пазари в Централна и Източна Европа, сред които и България. Делото е завършено без налагане на финансова глоба. Вносителите считат, че развиването по това дело е относимо към делото БЕХ заради сходната правна подготовка на твърдените нарушавания и припокриване на пазарните участници, имащи отношение по двете каузи, чието държание е оценено от Европейска комисия.

В рамките на дебата, от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България " оповестиха, че ще поддържат това решение. От Движение за права и свободи оповестиха, че това решение дава опция на енергетиката на България да поеме въздух.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР