Парламентът ще се събере днес на редовно заседание след вчерашното

...
Парламентът ще се събере днес на редовно заседание след вчерашното
Коментари Харесай

Парламентът се събира на редовно заседание

Парламентът ще се събере през днешния ден на постоянно съвещание след вчерашното гласоподаване на вота на съмнение към кабинета " Петков ". За оставката на държавното управление бяха 123 депутати, 116 бяха срещу, нямаше " въздържал се ".

Днешното пленарно съвещание ще стартира в 09:00 ч. Заради неналичието на кворум в сряда сутринта постоянното съвещание на Народното събрание се провали. Така депутатите не съумяха да гласоподават и програмата за работа за тази седмица.

Проектопрограмата, оповестена на уеб страницата на Народното събрание гласи, че първа точка е приемането на процедурни правила за избор на нов ръководител на Народното събрание.

Предвижда се разискване на второ четене на промени в Закона за общественото предложение на скъпи бумаги и в Наказателния кодекс, както и първо четене на законопроекти за изменение и допълнение на Закона за енергетиката. Проект на решение за процедурни правила за избор на ръководител на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ) също е в плана за дневен ред, както и второ гласоподаване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за признание, осъществяване и постановяване на актове за застраховане на имущество. Предлага се първа точка в петък да е първото четене на измененията в Закона за ръководство на средствата от Европейските структурни и капиталови фондове. Предвиден е и постоянен парламентарен надзор.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР