Парламентът ще изслуша утре министъра на регионалното развитие и благоустройството

...
Парламентът ще изслуша утре министъра на регионалното развитие и благоустройството
Коментари Харесай

ПРЕДИ РОТАЦИЯТА: 3-ма министри ще дават отчет пред парламента утре

Парламентът ще изслуша на следващия ден министъра на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков и министъра на енергетиката Румен Радев по отношение на процеса на енергийно възобновяване на сградния фонд в страната, взеха решение депутатите при започване на днешното пленарно съвещание. Точката беше включена в програмата на Народното събрание като първа за на следващия ден.

Втора точка за на следващия ден е чуване на министъра на защитата Тодор Тагарев за задачите и дилемите на работното му посещаване в Съединени американски щати. Двете чувания бяха добавени в програмата на Народното събрание по предложение на „ Българска социалистическа партия за България “.

Отхвърлено беше предлагането на левицата за чуване на премиера Николай Денков и на вицепремиера Мария Габриел за миграционната политика на България, както и настояването на „ ИТН “ за чуване на Денков и Габриел за резултатите от съвещанията на Европейския съвет и поетите задължения от България по отношение на разширението на Шенгенското пространство.

Четвърта точка в програмата на Народното събрание за тази седмица е законопроектът за Българската национална банка (БНБ). Драгомир Стойнев от „ Българска социалистическа партия за България “ предложи този законопроект да отпадне от дневния ред. Той изиска, до момента в който не бъде показан формален разбор от Българска народна банка за плюсовете и минусите от приемането на еврото, този законопроект да не бъде гледан в Народното събрание.

Георги Ганев („ Продължаваме промяната-Демократична България “) прикани да не се отсрочват разискванията по тази точка, тъй като въпросът кой е най-подходящият миг за влизане в еврозоната няма никакво отношение към този законопроект. Ганев уточни, че законопроектът урежда въпроса по какъв начин ще оперира Българска народна банка като влезем в еврозоната. След гласоподаване предлагането за отсрочване на разискванията по законопроекта за Българска народна банка беше отхвърлено и точката остана в програмата за тази седмица.

Парламентът ще разиска през днешния ден промени в Закона за здравето и в Закона за локалното самоуправление и локалната администрация, както и законопроект за регистрация на задграничните сътрудници. Днес е първата сряда от месеца, в която има пленарно съвещание, и според правилника на Народното събрание парламентарните групи могат да оферират точки, които наложително се включват в дневния ред за разглеждане. Предложенията за разглеждане на тези три законопроекта са постъпили надлежно от „ ИТН “ (ИТН), „ Продължаваме промяната-Демократична България “ (ПП-ДБ) и „ Възраждане “.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР