Парламентът реши да се отнема за три месеца шофьорската книжка

...
Парламентът реши да се отнема за три месеца шофьорската книжка
Коментари Харесай

Отнемат книжката за три месеца и 1000 лв. глоба при шофиране в аварийната лента

Парламентът реши да се лишава за три месеца шофьорската брошура и да се постанова санкция от 1000 лева за придвижване на коли в лентата за наложително прекъсване по автомагистрала. Това стана с окончателното приемане на второ гласоподаване на промени в Закона за придвижването по пътищата.


Предложението беше направено от Георги Свиленски и група депутати от Българска социалистическа партия. То бе гласувано със 133 гласа " за " и един срещу.

Народните представители също по този начин задължиха водачите на коли да се изтеглят колкото се може по-бързо от релсовия път на градския превоз при доближаване на трамвай. Освен това беше признато рейсовете на публичния превоз да могат да се движат по трамвайните релси.

Променят се условията за придобиване на дееспособност, изясни ръководителят на комисията по превоз Халил Летифов и добави, че шофьорска брошура ще се придобива след приключен десети клас. Досега дееспособност можеше да бъде добита след приключен осми клас, изясни той.

На водач е неразрешено да ръководи пътно транспортно средство с централизация на алкохол в кръвта над 0,5 на хиляда и/или след приложимост на наркотични субстанции или техни аналози, гласоподаваха още депутатите. До в този момент в закона беше записано, че възбраната е за ръководство на пътно транспортно средство под влияние на алкохол и/или наркотични субстанции или техни аналози.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР