Парламентът прие промени в Закона за приватизация и следприватизационен контрол

...
Парламентът прие промени в Закона за приватизация и следприватизационен контрол
Коментари Харесай

Парламентът прие промени в Закона за приватизация и следприватизационен контрол на първо четене

Парламентът одобри промени в Закона за приватизация и следприватизационен надзор на първо четене, препоръчани от Българска социалистическа партия. В гласуването участваха 120 народни представители, от които 119 бяха "за ", а един се въздържа.

Депутатите от Българска социалистическа партия не бяха в пленарната зала, защото по-рано групата разгласи, че няма да взе участие в съвещанието в символ на митинг против отстраняването на Корнелия Нинова от пленарната зала.

В претекстовете на вносителите на законопроекта е записано, че още с приемането Законът за приватизация и следприватизационен надзор вкарва ограничавания за приватизация на някои структуроопределящи за стопанската система на страната сдружения, като е основан специфичен ред на гласност и спомагателен публичен надзор.

Практиката по използване на закона обаче не била естествена, защото въпреки обещано дружество (с всички свои активи и пасиви) да участва в забранителния лист, най-апетитните елементи от него (под формата на "обособени елементи ") се продават без знанието и глобата на Народното събрание. По този метод оставало подозрение в обществото за съществуване на корупционни практики, защото действително няма надзор от страна на Народното събрание върху разпоредителните покупко-продажби.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР