Парламентът прие на първо четене Законопроект за изменение и допълнение

...
Парламентът прие на първо четене Законопроект за изменение и допълнение
Коментари Харесай

Промените в данъчно-осигурителния кодекс минаха на първо четене

Парламентът одобри на първо четене Законопроект за изменение и допълнение на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс (ДОПК), импортиран от Министерския съвет. В гласуването участваха 185 народни представители, от които 102 бяха " за ", 80 - " срещу ", а трима се въздържаха.

Промените са свързани с европейски наставления за автоматизиран продан на информация в региона на данъчното облагане, а също така вкарват ограничавания за прекачване на компании на безимотни и при заплащанията в брой.

Георги Търновалийски от Българска социалистическа партия съобщи, че групата не поддържа измененията и ще предложи свои сред първото и второто четене. Подкрепяме измененията, които са по двете наставления, както и напъните за справяне с порочната процедура за прекачване на благосъстоятелност на безимотни лица, посочи той.

Останалите промени съгласно него няма да решат проблемите. Търновалийски съобщи, че ограничаването на заплащането в брой няма да ограничи сивата стопанска система, а е по-скоро в полза на комерсиалните банки, които печелят от такси и комисионни. Това ще докара до нови разноски за дребния и междинния бизнес, предвижда той.

Дора Христова от " Воля " също възрази против измененията, които съгласно нея щели да рефлектират отрицателно върху дребния и междинния бизнес. Промените ще натоварят с още повече административна тежест, сподели тя.

Емил Димитров от " Обединени патриоти " предложи да има надзор от страна на Национална агенция за приходите на всички акцизни артикули.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР