Парламентът прие на първо четене всичките седем предложени законопроекта за

...
Парламентът прие на първо четене всичките седем предложени законопроекта за
Коментари Харесай

Депутатите приеха на първо четене да се конфискува автомобилът, ако караш пил или дрогиран

Парламентът одобри на първо четене всичките седем препоръчани законопроекта за промени в Наказателния кодекс (НК), оповестява Българска телеграфна агенция.

Една част от признатите промени са свързани със обстановката с пътните произшествия и плануват повишение на наказванията и въвеждане на нови за предварителна защита. Едно от признатите промени е обсъжданата от дълго време мярка за отнемането на автомобила на водачи, които карат с над 1.2 промила алкохол в кръвта, както и след приложимост на опиати. Предложението беше импортирано от Българска социалистическа партия.

Депутатът Петър Кьосев от " Продължаваме промяната - Демократична България " акцентира, че е противоконституционно да се лишава автомобил, когато не е благосъстоятелност на причинителя.

 Експерт по пътна сигурност: Трябва да се конфискуват колите на пияните и дрогирани водачи Експерт по пътна сигурност: Трябва да се конфискуват колите на пияните и дрогирани водачи

Според ръководителя на парламентарната група на " ИТН " Тошко Йорданов отнемането на частна благосъстоятелност било неизкоренимо в идеологията на Българска социалистическа партия. Между двете четения от партията на Слави Трифонов ще създадат оферти в посока да се поправят концепциите на Българска социалистическа партия. Вдигането на наказванията не е предварителна защита, настоя Йорданов.

" Не е комунизъм, а професионализъм ", отвърна ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова и напомни оферти от съдии и следователи при скорост 50 км над позволената да се лишава автомобил, конфискуване на кола - при шофиране с над 1.2 промила алкохол в кръвта. Тя предложи тридневен период за оферти сред двете четения.

И още промени в Наказателния кодекс

Други промени засягат завишаване на наказванията за трафик на мигранти.

Друг от признатите законопроекти за промени в Наказателния кодекс, препоръчан от служебното държавно управление, планува понижаване на размера на санкциите при засегнатост и клюка, както и анулация на по-тежко наказуемия състав, когато те са ориентирани към длъжностни лица. Служебният министър на правораздаването Крум Зарков уточни, че в законопроекта има въпроси, които засягат обидата и клеветата, и други - расизма и ксенофобията.

" Става дума за закононарушение като похищение, опозоряване на набожен храм, това са тежки закононарушения, с цел да калесвате, че желаеме да се отнеме на някого думата ", отговори той на думи на Костадин Костадинов от " Възраждане ".

Беше признат и законопроект за наказателно гонене на хората, създаващи условия за онлайн пиратство - посредством построяването и поддържането на уеб сайтове за торент тракери, уебплатформи, чат групи в приложения за онлайн замяна на пиратско наличие и други действия.

Сред утвърдените законопроекти има и подобен, който цели отбрана живота и здравето на животните посредством завишаване на наказванията на този вид закононарушения предвид на честите прояви на свирепост към животни.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР