Парламентът прие на първо четене промени в Закона за контрол

...
Парламентът прие на първо четене промени в Закона за контрол
Коментари Харесай

На първо четене: Прекратяват концесията на Лукойл на пристанище Росенец

Парламентът одобри на първо четене промени в Закона за надзор по използване на ограничаващите ограничения предвид на дейностите на Русия, дестабилизиращи ситуацията в Украйна. В поддръжка на текстовете гласоподаваха 134-ма народни представители, 45 бяха „ срещу “ и 14 се въздържаха.

Възложените концесии за реализиране на действия в стратегически обекти от голяма важност за националната сигурност, засягащи петрол и артикули от нефтен генезис, създадени от недопечен петрол, с генезис Русия или изнесени от Русия, се приключват в едноседмичен период, записаха в закона депутатите. С промените на процедура се приключва концесията на " Лукойл " за пристанище " Росенец ".

БТА напомня, че през 2011 година е подписан контракт с акционерното сдружение " Лукойл Нефтохим Бургас " за концесия на пристанищния терминал " Росенец " (част от пристанище за публичен превоз с национално значение - Бургас). Концесията е за период от 35 години.

В хода на дебата от „ Българска социалистическа партия за България “ и „ Възраждане “ показаха опасения за доставките на нефт след преустановяване на концесията, както и терзания, че може да бъде заведено дело против България. От ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи показаха, че прекратяването на концесията е резултат от европейски правилник, който би трябвало да се съблюдава.

Спор в пленарната зала провокира предлагането на Хамид Хамид (ДПС) в днешното съвещание да се пристъпи и към второ четене на законопроекта. За да се посочи дали в хода на дебата от " Възраждане " са създали поръчка за промени сред първо и второ четене, беше дадена отмора.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР