Парламентът прие на първо четене новия Законопроект за киберсигурността.Законът предвижда

...
Парламентът прие на първо четене новия Законопроект за киберсигурността.Законът предвижда
Коментари Харесай

Депутатите одобриха създаване на звено и система за киберсигурност

Парламентът одобри на първо четене новия Законопроект за киберсигурността.

Законът планува основаване нов орган - Национално единно звено за контакт, както и организация на Национална система за киберсигурност. Поставят се и стандарти за сигурност, на които би трябвало да дават отговор осведомителните системи.

Необходимостта от нов закон е аргументирана с обстоятелството, че киберсигурността е регламентирана в редица закони, само че не е систематизирана и не дава отговор в цялостна степен на новите провокации, оповестява Actualno.com.

Законът цели да усъвършенства и доверието на жителите и бизнеса в онлайн средата, както и да сътвори опция за по-пълноценно потребление опциите на цифровия свят – обществени медии, електронно държавно управление, електронно образование и електронно опазване на здравето.

От опозицията не поддържаха законопроекта.

Десислава Атанасова от ГЕРБ изиска прегласуване, с цел да обърне внимание на отсъствието на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова от пленарната зала.

Атанасова прикани Нинова да гласоподава по тематиката за сигурността, откакто през вчерашния ден бяха дебатите по вота на съмнение срешу държавното управление пожелан от Българска социалистическа партия.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР