Парламентът прекрати концесията на пристанище Росенец“Народното събрание прекрати окончателно концесията

...
Парламентът прекрати концесията на пристанище Росенец“Народното събрание прекрати окончателно концесията
Коментари Харесай

Вечерни новини: Парламентът прекрати концесията на „Росенец“; Спукването на имотния „балон“ ще боли

Парламентът приключи концесията на пристанище „ Росенец “
Народното събрание приключи дефинитивно концесията пристанище „ Росенец “, която от десетилетие и за десетилетия напред се държеше от съветската компания „ Лукойл “. В един ден депутатите гласоподаваха и на първо, на второ четене измененията в Закона за надзор по използване на ограничаващите ограничения предвид на дейностите на Русия, дестабилизиращи ситуацията в Украйна.
Спукването на имотния „ балон “ ще е мъчително
Вярата, че лихвите ще останат ниски вечно подхранваше „ парадайса на нелепостта “, както се изрази някогашният ръководител на Английската централна банка (АЦБ) Мервин Кинг. Никъде това не е по-видимо от края на взрива на международния заможен пазар, който в този момент се трансформира в провал, като цените в целия свят стартират да падат. В интерес на истината, след толкоз доста спекулации и надценяване поради незадоволителното предложение на нови жилища, здравословна промяна е тъкмо това, от което доста общества се нуждаят, написа Лионел Лоран за Bloomberg.
Да трансформираш ориси: Жената, която гради мостове сред учениците и бизнеса
Дейна, изобретателна и намираща решения. Така разказва себе си Зорница Миткова, която е родом от Плевен, където е приключила и локалната математическа гимназия. Оказва се обаче, че математиката не е нейният път и се записва да учи “Връзки с обществеността ” в СУ “Св. Климент Охридски ”. Тя не съжалява за решението си, даже в противен случай – в тази компетентност тя намира себе си, стартира да работи още от първи курс и след това за нея се отварят доста порти.
България праща на Украйна остарели бронетранспортьори
България ще изпрати на Украйна бронирана транспортна техника с наличното към нея въоръжения, както и аварийни елементи за обслужването й. Проектът на решение бе гласуван и подсилен със 148 гласа „ за “ и 52 – „ срещу “, предава Българска телеграфна агенция.
КЗП разгласи за неприемливи цените на грамаж в заведенията
Недопустимо е цените в заведенията да се афишират за грамаж, с изключение на в екзотични случаи на предлагани живи риби. Но тогава приказваме по-скоро за самостоятелна оферта към потребителя. Цената би трябвало да бъде оповестена за точния грамаж на порцията. Това съобщи Игнат Арсенов, основен шеф в Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) в ефира на bTV.
„ Главболгарстрой “ стартира същинската работа по разширението на „ Чирен “
Консорциумът „ Тех Енерджи Експанжън “, в който водещ сътрудник е „ Главболгарстрой “, стартира работа по надземната част от плана за удвояване на потенциала на газохранилището „ Чирен “. Днес, по време на специфична гала на територията на оборудването, беше даден формален старт на дейностите.
Продажбите на нови коли в България скочиха с близо 40% през юни
България регистрира растеж в продажбите на нови коли през юни. Регистрациите нарастват с 35.6% по отношение на същия месец на 2022 година, достигайки 3803 броя. Статистиката на Европейската асоциация на производителите на коли (ACEA) за летния месец сочи, че на годишна база се усилва пазарният дял на дизеловите коли, електромобилиите, Plug-in и хибридите, а понижава само този на бензиновите.
Как BMW употребява AI, с цел да сглобява колите по-ефективно
Изкуственият разсъдък оказва огромно въздействие върху автомобилната промишленост. Очаква се приходите от продажби на самостоятелни транспортни средства да надвишават 70 милиарда $ до 2033 година, съгласно Future Market Insights. Но самоуправляващите се коли, задвижвани от изкуствен интелект, не са единствената смяна – AI технологията към този момент се влива в производството на транспортни средства.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР