Парламентът отхвърли президентското вето върху решението от България да изпрати

...
Парламентът отхвърли президентското вето върху решението от България да изпрати
Коментари Харесай

Президентското вето бе отхвърлено: БТР-те заминават за Украйна

Парламентът отхвърли президентското несъгласие върху решението от България да изпрати 100 БТР-а от запаса на Министерство на вътрешните работи към Украйна . Ветото бе преодоляно със 162 гласа „ за “, 55 бяха „ срещу “, нямаше въздържали се.

Ветото бе наложено при започване на тази седмица. Сред претекстовете на президента са съображението, че депутатите не са изцяло осведомени с това, което ще бъде изпратено, и опцията тези машини да бъдат употребявани за потребностите на „ Гранична полиция “ .

„ Възраждане “ обявиха, че тези машини могат да бъдат употребявани от общините в спешни обстановки . Според тях концепцията да бъде отхвърлено ветото е „ извънредно несъстоятелно “. От Българска социалистическа партия също бяха сериозни към решението да се дават бронираните машини. Според тях тези машини могат да бъдат употребявани при естествени бедствия, при положение на война и от вътрешното министерство.

Председателят на Военната комисия Христо Гаджев разяснява, че такива машини са продавани по време на ръководството на Българска социалистическа партия, макар че сега ги пазят. Ивайло Мирчев съобщи, че БТР-те в никакъв случай не са били употребявани на българската граница . Той прикани да не се спекулира с този факт. Депутатът от ПП-ДБ моли да не вършат погрешни внушения.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР