Парламентът отхвърли предложения от Възраждане“ проект за промени в Закона

...
Парламентът отхвърли предложения от Възраждане“ проект за промени в Закона
Коментари Харесай

НС отхвърли проектопромените в Закона за хазарта

Парламентът отхвърли оферти от „ Възраждане “ план за промени в Закона за хазарта. Той предвиждаше фрапантни ограничавания на рекламата на хазартни игри, растеж на санкциите за нарушавания, увеличение годишните вноски за обществено отговорно държание и на данъчните ставки.

Вносителите от „ Възраждане “ акцентираха икономическите изгоди от рестриктивните мерки върху хазарта. Димо Дренчев уточни:

„ Истината е, че парите в стопанската система няма да се изгубят. И в случай че жителите не дават парите си за хазарт, те ще ги дават за ползване на различен тип артикули. Надявам се по-чисти, по-легални, по-светли. Още веднъж ще кажа, че ние като законодателен орган би трябвало да вървим към угнетяване на хазарта и ограничението му “.

От „ Възраждане “ приканиха известните персони от рекламите на хазартни игри да прекратят участията си в тях. Единственият изказал се представител на ръководещото болшинство – Любен Дилов от ГЕРБ-СДС, прикани да се мисли по-практично и облагите от хазартни игри да се насочат към развиването на общинския спорт:

„ Хазартът в действителност е галактика от зависимости и възбраната му просто не я прави тази галактика по-малка, а я трансформира в тъмна галактика. Затова бих посъветвал вносителите по някакъв метод приходите от облагане на хазарта да бъдат ориентирани към общините за общински спорт. Истинската предварителна защита е там, където в общините подрастващите и хората могат да се занимават със спорт “.

От ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и ПП-ДБ гласоподаваха с „ срещу “ и „ въздържал се “ и това даде мотив на депутата от „ Възраждане “ Петър Петров да заподозре, че по този метод се приготвя ново болшинство след изборите.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР