БИСМАРК, Н.Д. (АП) — Законът на Северна Дакота, забраняващ потвърждаващите

...
БИСМАРК, Н.Д. (АП) — Законът на Северна Дакота, забраняващ потвърждаващите
Коментари Харесай

Съдия няма да блокира забраната на Северна Дакота за потвърждаващи пола грижи за деца

БИСМАРК, Н.Д. (АП) — Законът на Северна Дакота, забраняващ потвърждаващите пола грижи за деца, ще продължи да се ползва в очакване на правосъдно оборване, само че всички деца, чието лекуване е почнало преди законът да влезе в действие през април 2023 година, могат да продължат да получават грижите, съгласно решението на арбитър, оповестено в сряда.

Съдия Джаксън Лофгрен отхвърли предварителна възбрана, поискана от фамилии, които желаят да анулират закона, както беше направил преди този момент през ноември, когато ищците желаеха краткотрайна ограничаваща заповед.

Ищците споделиха, че клаузата за дядо в закона е толкоз неразбираема, че е предиздвикала доставчиците да спрат лекуването в щата, само че съдията обясни тези малолетни могат да продължат всички медицински грижи, които са имали преди законът да влезе в действие.

Не е ясно, че ищците са „ доста “ евентуално да завоюват делото си, което в този момент е планувано за развой през ноември, по изказвания, че законът нарушава правата на родител или на персонална автономност и...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР