Температурата на морската вода рязко се повишава до 23 градуса,

...
Температурата на морската вода рязко се повишава до 23 градуса,
Коментари Харесай

Синоптикът Петър Янков: До дни настъпват 40-градусови горещини

Температурата на морската вода внезапно се покачва до 23 градуса, заяви синоптикът.

" Магнитните стихии нямат нищо общо с метеорологичното време, само че след това временно увеличаване, следва интервал с по-слаба активност на магнитното поле. На нашите географски ширини не се чакат даже слаби геомагнитни стихии ", съобщи синоптикът Петър Янков в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той изясни, че в България се следят превалявания от порядъка на 30 до 70 л на кв.м за към един до два часа. По думите му ситуацията в Западна Европа е зле, изключително в Южна Германия.

" Днес и на следващия ден се чака интензивна конвективна активност в югозападните региони. Следобед там ще се образуват купесто-дъждовни облаци с изискване за превалявания и слаби градушки. В събота ще има доста слънце - това е подобаващият ден за високопланински туризъм. В планините едва ще превали. В неделя също се чака доста слънце, само че в следобедните часове ще превали по-интензивно в Рила и Пирин. В неделя през нощта в региона на Враца, Монтана до Видин се чакат валежи с гръмотевици ", предвижда Янков.

Понеделник стартира с доста слънце. Следобед ще превалява в западните региони, има условия за градови феномени в Западна България. Във вторник явленията отслабват, ще има повече слънце. В сряда над Балканите ще се настани топъл и изсъхнал въздух, който ще увеличи значително температурите. Превалявания от сряда до неделя се чакат основно през нощта в северните региони. Температурите от сряда до неделя ще бъдат сред 35-41 градуса. В София към 34-35 градуса. По Черноморието - до 34 градуса. В Южните елементи на Гърция - до 42-43 градуса.

" Това стопляне ще продължава, само че през идващите 10-15 година климатичните упования са за едва намаляване на температурите. В момента се намираме в пика на покачването. Наблюдават се някои незабавни положения с увеличение на вулканичната активност, тя покачва и температурата на океанската вода ", отбеляза синоптикът.

По думите на Янков температурата на морската вода рязко се покачва. През идната седмица ще бъде до 23 градуса по нашето Черноморие, а по Беломорието - сред 22-24 градуса.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР