Парламентът очаква Договорът за добросъседство с Македония да постави на

...
Парламентът очаква Договорът за добросъседство с Македония да постави на
Коментари Харесай

Невероятно! Депутатите напълно единодушно приеха декларация за договора с Македония

Парламентът чака Договорът за добросъседство с Македония да сложи на постоянна основа връзките сред страните и да бъде от изгода за техните жители. Това се показва в декларация на Народното събрание по Договора за добросъседство с Македония, съобщи организация „ Фокус “. „ За “ декларацията гласоподаваха 206 народни представители, „ срещу “ - 0 „ въздържали се “ -0, с което той бе признат единомислещо. В декларацията се правят оценка позитивно напъните на България и Македония да завършват договарянията по контракта за добросъседство.

Чрез нея Народното събрание показва упованието си подписването да бъде осъществено в сходство с предварителните договорености сред двете страни, както и подготвеност да започва ратификационни процедури в най-кратък период. Народното събрание предлага Министерският съвет да внесе в Народното събрание годишен отчет за осъществяването на Договора, след неговото сключване, ратификация и влизането му в действие. В претекстовете на декларацията се показва, че България е била първата страна, която е признала независимостта на Република Македония на 15 януари 1992 година, както и че Република Македония заема характерно място в политиката на Република България в подтекста на Югоизточна Европа, поради икономическите и културните връзки, контактите сред жителите на двете страни и общата граница. Съгласно претекстовете сключването на Договор за другарство, добросъседство и съдействие е измежду външнополитическите цели на българската страна.

Отчита се, че от 2008 година до момента всички български държавни управления са показали последователност и поредност по договарянията. Според Парламента декларацията препотвърждава и поддържа приемствеността и последователността във водената политика по отношение на Република Македония.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР