Парламентът на Украйна, както се очакваше, одобри въвеждане на извънредно

...
Парламентът на Украйна, както се очакваше, одобри въвеждане на извънредно
Коментари Харесай

Парламентът на Украйна одобри въвеждане на извънредно положение в цялата страна

Парламентът на Украйна, както се очакваше, утвърди въвеждане на изключително състояние в цялата страна, като се изключи двата източни региона, където то е в действие още от 2014 година, предадоха международните организации.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски предложи въвеждането на изключително състояние по-рано през днешния ден. Тази вечер Народното събрание разиска предлагането и одобри решение за въвеждането му.

То влиза в действие от четвъртък и ще работи 30 дни.

Общо 335 депутати гласоподаваха за въвеждането на изключителното състояние, при дължим най-малко от 226 депутатски гласа, прецизира Франс прес.

Лидерите на сепаратистките републики в Източна Украйна публично желаеха военна помощ от Русия против Украйна

Лидерите на сепаратистките републики в Източна Украйна публично желаеха военна помощ от Русия

Лидерите на сепаратистките Донецка и Луганска национална република Денис Пушилин и Леонид Пасечник са се обърнали към съветския президент Владимир Путин с молба, за да бъдат избегнати жертви измежду мирното население и да бъде предотвратена филантропична злополука в Донбас, да им окаже помощ за " отбиване на експанзията от страна на въоръжените сили на Украйна ". Това заяви прессекретарят на Путин Дмитрий Песков, представен от ТАСС.

В писмата си Пасечник и Пушилин показват признателност на Путин за признаването на техните страни и акцентират, че " по отношение на изострянето на ситуацията и на заканите от страна на Киев жителите на републиките са принудени да напущат домовете си, като продължава евакуацията им в Русия. В изискванията на продължаваща военна експанзия от страна на въоръжените сили на Украйна в републиките текат опустошения на гражданска и промишлена инфраструктура, учебни заведения, лечебни заведения, детски градини и най-страшното - гибел на спокойно население, в това число деца. Действията на киевския режим приказват за отвращение за преустановяване на войната в Донбас ", пишат в писмото си сепаратистките водачи.

" Киев продължава да усилва военното наличие на линията на военен контакт, като освен това получава всестранна поддръжка, в това число военна, от Съединени американски щати и други западни страни. Киевският режим се е ориентирал към силово решение на спора ", се споделя в обръщението.

" Като се вземе поради гореизложеното, главите на двете републики във връзка със създалата се конюнктура, а също за недопускане на жертви измежду мирните жители и филантропична злополука, на съображение на членове 3 и 4 от договорите за дружба, съдействие и взаимна помощ сред Руската федерация и републиките молят президента на Русия да окаже помощ за отбиване на експанзията на въоръжените сили и формированията на Украйна ", сподели Песков.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР