Парламентът на Молдова забрани излъчването на руски новинарски програми в

...
Парламентът на Молдова забрани излъчването на руски новинарски програми в
Коментари Харесай

Забраниха руските новинарски програми в Молдова

Парламентът на Молдова забрани излъчването на съветски новинарски стратегии в страната, в която напрежението сред прозападни и проруски настроени жители се ускори, откакто Русия нахлу в Украйна, съобщи Франс прес.

По-специално, молдовските телевизионни канали ще могат да излъчват единствено съветски филми, сериали, музикални или развлекателни стратегии. Освен това, съгласно новия молдовски закон 50 % от задграничните стратегии, предавани по малкия екран, би трябвало да идват от Европейския съюз, Съединени американски щати или страни, подписали Европейската спогодба за трансгранична телевизия.

В подтекста на нахлуването Молдова, в която се приказва най-вече румънски език, само че в която има огромно рускоезично малцинство, показва решителна поддръжка за Киев.

Молдова, в която се намира Приднестровието, проруска сепаратистка територия, граничеща с Украйна, се притеснява, че Москва може да я избере за цел, изключително откакто сепаратисткият район съобщи, че през април е бил подложен на обстрел от страна на Украйна.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР