Парламентът на Израел одобри съставянето на военновременно правителство с 66

...
Парламентът на Израел одобри съставянето на военновременно правителство с 66
Коментари Харесай

Парламентът на Израел одобри съставянето на военновременно правителство

Парламентът на Израел утвърди съставянето на военновременно държавно управление с 66 гласа за и 4 срещу на изключително съвещание, съобщи Франс прес.

Парламентът на Израел

Военновременното държавно управление, оповестено ден по-рано от израелския министър председател Бенямин Нетаняху и неговия противник Бени Ганц, ще включва петима нови министри от партията на Ганц, до момента в който водачът на опозицията Яир Лапид разгласи по-рано, че няма да се причисли към кабинета.

По-рано през днешния ден Нетаняху заплаши със наказания за контакти с Хамас.

Контактите с групировката Хамас са неприемливи и на тези, които ги реализират, би трябвало да бъдат наложени наказания. Това съобщи израелският министър председател Бенямин Нетаняху, съобщи ТАСС.

Бенямин Нетаняху даде обещание да смаже Хамас

Израелският министър-председател даде обещание през днешния ден да смаже Хамас, като прикани света да третира ислямистките бойци по същия метод като групировката “Ислямска страна ”.

“Както ИДИЛ беше смазана, по този начин и Хамас ще бъде смазана. И към Хамас би трябвало да се подходи тъкмо по този начин, както се подходи към ИДИЛ ”. Това съобщи Нетаняху при срещата си с гостуващия държавен секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен.

Според държавния секретар Хамас не съставлява “законните желания ” на палестинците.
При посещението си Блинкен обеща, че Съединените щати “винаги ” ще поддържат Израел. Но съобщи, че палестинците също имат “легитимни желания ”, които не се съставляват от войнстващата формация Хамас.

“Може да сте задоволително мощни сами, с цел да се отбраните. Но до момента в който съществува Америка, в никакъв случай, но в никакъв случай няма да ви се наложи да го извършите. Ние постоянно ще бъдем на ваша страна ”, съобщи Блинкен.

Г-7 също осъдиха офанзивата на “Хамас ” против Израел. “Категорично осъждаме неотдавнашните терористични офанзиви. Изразяваме нашата взаимност с израелския народ. ” Това съобщи финансовият министър на Япония Шуничи Судзуки след среща на финансовите министри и шефовете на централни банки от Г-7.

“Осъждаме по най-категоричен метод офанзивата на „ Хамас “ против Израел,както и големите загуби на почтени човешки животи. ”

Това сподели вицепремиерът и външен министър Мария Габриел след срещата си с държавния секретар по европейските въпроси на Франция Лоранс Бун в МВнР.

“Ситуацията се развива толкоз динамично, че би трябвало да следим ежеминутно, за да имаме изпреварващи дейности ”,  уточни Габриел.

Още вести четете в категория Свят.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР