Парламентът на Индонезия одобри законодателство, което забранява предбрачния секс, като

...
Парламентът на Индонезия одобри законодателство, което забранява предбрачния секс, като
Коментари Харесай

Индонезия забрани извънбрачния секс със закон

Парламентът на Индонезия утвърди законодателство, което не разрешава предбрачния секс, като в същото време прави други радикални промени в наказателния кодекс – ход, който критиците смятаха за спънка за свободите в страната.

След като новият углавен кодекс получи болшинството от гласовете на депутатите по време на пленарната сесия, заместник-председателят на камарата Суфми Даско Ахмад удари чукчето, с цел да алармира, че текстът е утвърден, и извика " легален “.

Правозащитни групи стачкуваха, осъждайки репресиите против гражданските свободи и прекосяването към набожен фундаментализъм.

" Постарахме се да съобразим значимите въпроси и другите отзиви, които бяха дискутирани. Време е обаче да вземем историческо решение по отношение на изменението на наказателния кодекс и да оставим колониалния углавен кодекс, който наследихме, " сподели Ясона Лаоли, министър на правото и човешките права, пред Народното събрание.

Едни от най-противоречивите членове в новоприетия кодекс криминализират предбрачните и извънбрачните интимни връзки, както и съжителството на несемейни двойки.

Одобрението идва, макар че бизнес групи предизвестиха, че може да навреди на имиджа на Индонезия като туристическа и капиталова дестинация.

Има също опасения, че тези правила могат да окажат огромно влияние върху LGBTQ общността в Индонезия, където гей браковете не са позволени.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР