Парламентът на Гърция одобри проектобюджета за следваща година, съобщи БТА.

...
Парламентът на Гърция одобри проектобюджета за следваща година, съобщи БТА.
Коментари Харесай

Парламентът на Гърция прие проектобюджета за догодина

Парламентът на Гърция утвърди проектобюджета за последваща година, заяви Българска телеграфна агенция.

Заради ограниченията за обществена отдалеченост, въведени поради ковид, 251 депутати гласоподаваха по пощата, а 49 гласоподаваха благодарение на електронната система в самата зала. За бюджета гласоподаваха 158 депутати от ръководещата партия Нова народна власт, а срещу - 142 депутати от опозиционните партии.

Гласуваше се и по бюджетите на обособените ведомства. Бюджетът за защитата бе подсилен от 189 депутати, а срещу бяха 19, въздържаха се 95 депутати.

Премиерът Кириакос Мицотакис  Кириакос Мицотакис Кириакос Мицотакис – гръцки икономист и политик. Мицотикис е роден в Атина на 4 март 1968 година заяви по време на дебатите, предшествали гласуването, че в границите на бюджета за следващата година разноските за защита ще доближат 5,5 милиарда евро, което е с 57 % повече спрямо 2019 година Ще се осъществят 105 стратегии в областта на въоръжаването на обща стойност 11,5 милиарда евро.

Проектобюджетът планува растежа на Брутният вътрешен продукт за 2021 година от 4,8 %. Първоначално министерството на финансите очакваше нарастване от 7,5 %. Разходите за битка с пандемията за следващата година, заложени в бюджета, са 5,5 милиарда евро.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР