Парламентът на Гана се приближи до гласуването на законопроект, който

...
Парламентът на Гана се приближи до гласуването на законопроект, който
Коментари Харесай

Гана увеличава присъдите за гей секс

Парламентът на Гана се приближи до гласуването на законопроект, който има за цел да ограничи още повече правата на ЛГБТ хората, като отхвърли предложение, което предвиждаше да размени наказването отнемане от независимост за секс сред мъже да бъде сменен с санкции, които не са свързани с отнемане от независимост, като да вземем за пример съвещания.

Коалиция от християнски, мюсюлмански и ганайски обичайни водачи поддържаха по-строгия закон, който се употребява с поддръжката на множеството законодатели. То ще санкционира насърчаването на правата на ЛГБТ общността с до 10 години затвор.



В западноафриканската страна сексът сред хора от един и същи пол към този момент се санкционира с до три години затвор, а

съгласно законопроекта размерът на наказанието ще се усили на пет години.

Законопроектът, който е един от най-строгите по рода си в Африка, ще бъде прецизиран, с цел да бъде гласуван в Народното събрание. Ако той бъде утвърден, с цел да влезе в действие, ще е належащо единодушието на президента Нана Акуфо-Адо, който към момента не е удостоверил дали ще даде своята поддръжка. Инициаторите се стремят законопроектът да бъде признат до март.

Обсъждането на оферти законопроект ускори страховете в ЛГБТ общността, която към този момент е изправена пред злоупотреби и неприязън, споделят деятели.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР