Парламентът на Черна гора гласува тази нощ вот на недоверие

...
Парламентът на Черна гора гласува тази нощ вот на недоверие
Коментари Харесай

Правителството на Черна гора падна от власт след вот на недоверие

Парламентът на Черна гора гласоподава тази нощ избор на съмнение на държавното управление. Причината е противоречиво съглашение, подписано от кабинета със Сръбската православна черква. Предишното съдружно държавно управление също беше свалено с избор на съмнение през февруари.

Връх на политическото напрежение в Черна гора. След 12 часа парламентарни диспути държавното управление падна от власт. Предложението за избор на съмнение беше импортирано от 36 депутати от партията на президента Мило Джуканович в символ на митинг против подписано от кабинета съглашение. То урежда собствеността на стотици манастири и църкви на Сръбската православна черква в Черна гора.

В претекстовете са посочени още неналичието на съответни резултати на държавното управление, положението на стопанската система и утежняването на епидемиологичната конюнктура. Според досегашния министър председател вотът на съмнение е поради антикорупционната му политика. 36-годишният Дритан Абазович, който е от албански генезис, оглави държавното управление през април.

" Тази страна ще бъде ръководена или от нарушители, или от жителите. Ние сме на страната на жителите. Това е най-приобщаващото държавно управление, което нямаше реваншистко отношение към никого и бих желал всеки идващ кабинет да е подобен. Съжалявам, че проведената престъпност в Черна гора употребява пипалата си, с цел да контролира политическите връзки. Изключително горделив съм с всичко реализирано за тези 100 дни. Ще бъдем запомнени като най-кратко управлявалото държавно управление, което обаче взе най-трудните решения. И като държавното управление, което си потегля с повече усмивки, в сравнение с когато втстъпваше в служба. ", сподели министър-председателят на Черна гора в оставка Дритан Абазович.

Сега президентът на Черна гора би трябвало да номинира нов министър-председател, който да се опита да образува павителство. Възможни са и предварителни избори.

Малката балканска страна с изход на Адриатическо море разгласи самостоятелност през 2006 година Две години по-късно внесе кандидатурата си за присъединение към Европейски Съюз. Член е на НАТО от 2017 година
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР