Парламентът изслуша служебния министър на вътрешните работи Калин Стоянов. Депутатите

...
Парламентът изслуша служебния министър на вътрешните работи Калин Стоянов. Депутатите
Коментари Харесай

Служители в МВР имат контакти с лица от криминалния контингент

Парламентът изслуша служебния министър на вътрешните работи Калин Стоянов. Депутатите желаеха да научат повече за проблема с Агенция " Митници ". След отстраняването на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев свадите не престават.

" Скандалите ще се отразят отрицателно на Министерство на вътрешните работи.  Удар върху имиджа, голям стрес върху хората в Министерство на вътрешните работи , които в огромната си част са почтени хора, чиновници, ангажирани да бранят ползите на обществото. Всичко това за тях е потресаващо. Министерство на вътрешните работи се намира в потрес и колапс ", каза  някогашният основен секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров  в " България заран ".

Той посочи, че не познава персонално Марин и Стефан Димитрови: " Но съм виждал Стефан Димитров да влиза в кабинета на министър Рашков, когато съм участвал в постройката на Министерство на вътрешните работи. При министъра влизат всевъзможни хора ".

По думите на Тодоров  има чиновници от Министерство на вътрешните работи, които имат нерегламентирани контакти с лица от престъпния контингент, което е в прорез с разпоредбите.   " В Министерство на вътрешните работи има ред, по който се поддържа връзка с лица от престъпния контингент ", посочи той за  Bulgaria ON AIR .

Бившият основен секретар на Министерство на вътрешните работи разясняват тезата на Живко Коцев, че е комуникирал с този контингент с цел информация.

" Звучи като опрощение. Главният секретар има други функционалности. Ако фотосите са същински, виждаме, че това не са срещи, на които се обменя информация, а по-скоро са срещи от персонален темперамент.  Необяснимо, срамно и разрушава имиджа на Министерство на вътрешните работи . Не е процедура да се получават скъпи дарове ", безапелационен е Тодоров.

За да се пресечен нерегламентираните контакти, би трябвало да се ускори контролът на управлението, мотивацията на чиновниците, общественият им статус, счита някогашният основен секретар на Министерство на вътрешните работи.

" Демотивиращи са тези чести смени по политически аргументи . Всичко това води до тези грозни феномени. Мен никой водач не ме е посетил. В кабинета на министъра влезе Кирил Петков. Въпреки че преди този момент си говорихме, че ще работим в екип, няколко часа по-късно ми изиска оставката. Започна уединяване, замяна на шефове. Бях подложен в изолираност, с цел да не мога да си правя активността. Имаше офанзиви против мен. Не желаех да бъда разпознат с този жанр ", изясни Тодоров. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР