Парламентът и мнозинството са изчерпани. Това заяви лидерът на БСП

...
Парламентът и мнозинството са изчерпани. Това заяви лидерът на БСП
Коментари Харесай

Нинова: Парламентът и мнозинството са изчерпани

Парламентът и болшинството са изчерпани. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Нинова прочете декларация от името на парламентарната група, в която отговори на рецензиите, отправени от парламентарната естрада от депутата от ГЕРБ Вежди Рашидов.

„ Тази декларация беше най-силното доказателство за това за какво този парламент е изчерпал своята същина “, счита Нинова.

Лидерът на левицата дефинира казаното от Рашидов като „ ненавист и персонални нападки “ към водача на опозицията. „ Когато се изправихме не против вас, а против системата, от която сте част – олигархично-политическата мафиотска система, сме си дали сметка какво ни чака. Няма да ни уплашите, нито ще ни спрете с сходни заявления “, обърна се тя към депутатите от ГЕРБ.

„ Спрете с разделянето, опълчването, омразата на българи против българи, тъй като 1 млн. души се съставляват от „ Българска социалистическа партия за България “ и 1,1 млн. от ГЕРБ. Всеки тук съставлява наши сънародници “, прикани още Нинова.

Тя за следващ път разкритикува дейностите на ръководещите във връзка със случаите на чума в Странджанско и акцентира, че те са били противозаконни, а животните на хората – избити без причина.

„ Вашите нападки за фотоси с тях няма да измият това закононарушение “, сподели още водачът на Българска социалистическа партия.

Критиките на Нинова обгърнаха и отпадналите промени от днешния дневен ред на депутатите в Закона за пътища, предвиждащи въвеждането на наложително потребление на колани в рейсовете поради тежката злополука край Своге. „ 17 души убихте, през днешния ден трябваше да решим казуса. Законът за пътищата го няма през днешния ден, за какво? “, попита Нинова.

Изказването ѝ провокира бурна реакция в зала на депутатите от ръководещото болшинство и накара ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева да накаже водача на Българска социалистическа партия със забележка поради засегнатост към парламентарна група и нейните гласоподаватели. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР